Frankrijk (1974): studiereis naar Parijs

Reisinspiratie: Excursie in de 5e klas van het Thorbecke Gymnasium naar Parijs, juli 1974.

Thorbecke

Klassenleraren zijn de leraar Grieks, de heer Van Son, en die van Latijn, de heer Reine. Deze twee decanen hebben de ondankbare taak om de deelnemers van dit studieproject per trein naar Parijs in goede banen te leiden. Klasgenoten zijn onder andere Martin Sterk, Lucretia Lagerman, Loes den Breeje, Marianne van de Wijngaard, Letty Kosterman, Jan Konijnenberg, Joop Beekman, Hannes Heijmering, Edze Erdman, Marco van den Bovenkamp, Jessica van der Hout en Kees van Hoek.

Parijs

De bekendste attracties van Parijs worden, veelal te voet, bezocht: de Eifeltoren, de Arc de Triumph, Places des Vosges, de oevers van de Seine, de trappen van MontParnasse, de Obelisk, de Notre Dame, noem maar op en we zijn er geweest. En dan wil er in zo’n drukke stad altijd wel ergens een ongeluk gebeuren. Ongelooflijk hoe snel de gendarmerie aanwezig is, en hoe emotioneel de parijzenaren kunnen reageren met grootscheepse gebarentaal. Veel geleerd van die fransen, al met al een zeer geslaagd werkbezoek !!!

       

1 gedachte op “Frankrijk (1974): studiereis naar Parijs

  1. Dat is leuk, die Foto’s uit 1974 ! Op de eerste foto links sta ik dus ook nog. Ook jij bent wat ouder geworden :), maar ik meen je te herkennen als Sjaak, kan dat zijn? Op de website kon ik je naam niet uitvinden (ligt zeker aan mij)

    Ik zit al weer 18 jaar in Zwitserland.

    Groeten

    Kees

Reacties zijn gesloten.