Frankrijk (1980): City-trip Parijs


Reisinspiratie: City-trip naar Parijs met vriend Wim ten Bosch in 1980.

Familie Ten Bosch

Met vriend Wim ten Bosch bezoek ik Parijs in Frankrijk. Zijn zuster Annelies werkt op de Nederlandse ambassade in Parijs en is getrouwd met een fransman, Herve. Ze wonen in een klein voorstadje van Parijs, en op metro-afstand. Dus is een excursie naar de wereldstad snel gemaakt per metro. En minder dan een half uur staan we in hartje Parijs, en aangezien we goed geinformeerd zijn door Annelies en Herve weten we de leuke adresjes (bekende en minder bekende) snel te vinden.

Parijs

Naast de bekende gebouwen zijn ook de markten er erg apart. Overal zijn Afrikanen die sieraden, kleding en andere snuisterijen aanbieden. Het leukste hiervan is het onderhandelingsproces. Hier laat ik mij overhalen om een leren hoed uit te proberen, welke ik na veel afdingen uiteindelijk toch gekocht heb. Parijs is een heel aparte stad, met veel bekende en minder bekende steegjes. Overal kun je lekker op een terrasje zitten, en naast de koffie is het bekijken van de passanten op zich al een leuk tijdverdrijf. Maar je ontkomt niet aan Parijs om ook de toeristische attracties bekeken te hebben, en aangezien we veel per voet doen ben je daar wel even mee bezig. Maar we hebben de tijd, dus… ne pas de probleme.