Malta (1988): 30-jarig jubileum RAET


Reisinspiratie: 4-daagse reis met partner voor het personeel van RAET, ter ere van het 30-jarig bestaan in 1988.

30-jaar bestaan RAET

 Het automatiseringsbedrijf RAET, een van de grootste automatiseringshuizen in Nederland en mijn wekgever sinds 3 jaar (RAET Micro Systemen), viert haar 30-jarig bestaan. Het voltallige personeel inclusief partner, wordt getrakteerd op een een 4 daagse reis naar Malta om het feest te vieren. Gezien het grote aantal (enkele duizenden), de risico’s van het vliegen en de continuiteit van de operatie worden 5 verschillende sessies georganiseerd. Duidelijk een viering die toen nog financieel haalbaar was (ook belastingtechnisch), maar nu waarschijnlijk als overdreven luxe wordt gezien. Maar ook hier geldt: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan !!!

Malta

Malta is een klein eiland, gelegen in de Middelandse Zee. De hoofdstad Valletta is leuk om door te slenteren, en heeft de zuidelijke, mediterrane sfeer in zich. Het vervoer per bus is een belevenis op zich. De bussen zijn krakkemikkerig, afdankertjes van o.a. Nederland, behangen met Mariabeeldjes voor het voorkomen van ongelukken, en de buschauffeurs kennen maar 1 snelheid: full speed ! Als we per boot een dagtochtje maken naar het eiland Gozo, zien we bij het verlaten van de boot weer deze bussen staan om vervoerd mee te worden. Maar nu op stijle bergweggetjes door piepsmalle straatjes in de nog kleinere dorpjes. En nu is het niet alleen de snelheid die zorgen baart, maar meer nog de twijfel of de remmen nog wel zullen werken op het kritieke moment….. Kortom, je moet het eens meegemaakt hebben ! Zowel Malta als Gozo zijn fraaie vakantie-oordjes, en 4 dagen is ruim voldoende om de eilanden te verkennen.