Mexico (1990): Mexico-City + Cancun


Reisinspiratie: 11-daagse bonusreis van RAET Micro Systemen in januari 1990 naar Mexico. Verdiend door benoeming Sales Manager 1989. Gastheer: Toshiba.

Toshiba

Als topperformer, bevestigd door de titel Sales Manager 1989, word ik uitgenodigd voor de bonusreis van Toshiba naar Mexico. Samen met 30 andere medewerkers  van Toshiba-partners, en natuurlijk enkele medewerkers van Toshiba Nederland (o.a. Jan-Willem Bosman en Michael Kleine) gaan we het perfecte avontuur aan. Cultuur (Mexico-City) en ontspanning (Cancun) wisselen zich af op deze prima verzorgde trip. Een reis om niet meer te vergeten.

Stad Mexico-City

Mexicul = naam god van de Azteken. Co = stad. In Mexico-City wonen 24 miljoen inwoners (telling 1989) op een oppervlakte van 30 x 45 kilometer, en ingeklemd in een dal tussen de bergen. We logeren in Hotel Camino Real, een zeer luxe hotel met Mexicaanse live-music bij aankomst. En dat brengt je natuurlijk gelijk in de juiste sfeer. De dagen dat we in Mexico-City zijn bezoeken we het Museum voor Antropologie, waar een zeer indrukwekkend overzicht van de Maya-cultuur wordt weergegeven. Ook het Plein van de 16e september, een gigantisch groot plein, is indrukwekkend. Het Zocalo, waar zich de Azteekse Templo Mayor en het Nationaal Paleis zich bevinden, heeft fraaie muurschilderingen van de Mexicaanse geschiedenis op de galerijen, en is een lekker koel rustpuntje in de brandende zon.

Omgeving Mexico-City

Per bus maken we een aantal leuke excursies. Zo bezoeken we een Charras del Pedregal, een paarden-hacienda, compleet met paardenshow. En een van de hoogte punten: de drijvende tuinen van Xochimilco. Met een bootje varen we door de grachten, en worden aangeklampt door allerlei andere bootjes met koopwaar, muziek, fotograaf, etc. Een georganiseerde, kleurige en muzikale chaos, zoals je het in Europa waarschijnlijk niet meemaakt. De Piramides van Teotihuacan bestaan uit een tweetal , 254 trappen hoge pyramides, de zonnegod en de maangod verbeeldend. Dit is een van de Maya-hoogtepunten op cultureel gebied van de reis. Ook indrukwekkend is de Lady of Guadeloupe, een grote kerk met diensten van 06.00 s’ochtends tot 21.00 uur s’avonds. Gelovigen gaan naar deze kerk op bedevaart en komen op de knieen van zeer ver naar deze kerk toe om te bidden.

Cancun

Vanuit Mexico-City vliegen we naar het luxe toeristenoord Cancun voor de laatste dagen van de trip. We verblijven in een van de grootste Amerikaanse hotels. Hotel Camino Real, zeer luxe en met binnentuinen en uitzicht op de Caribische Oceaan. De 4 aanwezige hotels zullen op niet al te lange termijn concurrentie krijgen van tientallen, in aanbouw zijnde hotels en appartementen. De stranden zijn tropisch en voor allerlei vertier wordt gezorgd. Bij de strandbar van ons hotel heeft Toshiba een rekening geopend, dus dat hoeft geen belemmerende factor te zijn. Dit is echt decadent genieten, want alles is perfect georganiseerd. Toppie toppie dus.

Het enige probleem lijkt zich op te doemen als we terugvliegen naar Nederland. Mijn paspoort ligt nog in de hotelkluis, het sleuteltje van de kluis zit in mijn toilettas in mijn koffer. En die koffer rijdt op dat moment in een grote vrachtwagen met 600 (!) andere koffers reeds naar het vliegveld van Cancun. De mexicaanse gids moest haar eerdere opmerking ” In Mexico we do’nt have problems” toch enigzins terugnemen. Maar na een snelle taxirit, het overhalen van de uitpakkers om snel te beginnen, en het halverwege vinden van de juiste koffer……..komt het uiteindelijk toch wel goed. Al gaat de adrealine  toch wel supersnel omhoog als je ook nog een op een groepsvisum reist !!!

      

  Download reis_mexico_1990.pdf