Schotland (1990): Excursie Greenock


Reisinspiratie: 2-daagse trip naar Glasgow in oktober 1990. Bezoek aan de IBM-fabriek in Greenock.

IBM Greenock

Bezoek aan de IBM-fabriek in de Schotse plaats Greenock, waar voor IBM Europa de personal computers gemaakt worden. Deze fabriek is zwaar geautomatiseerd en het lijkt dan ook spookachtig om in een schijnbaar lege hal allerlei karretjes te zien verplaatsen van de ene naar de andere bestemming. Henk Scheepers is onze IBM gastheer vanuit Nederland. Vanuit RAET zijn in het gezelfschap aanwezig: Ruud Kroon, Ron Boevink, Jan Koopmeijnders, Gerrit Stoeten, Henk Hut, Marcel Vaneker en Jacques Schuiling.

Schotse folklore

Zoals gebruikelijk is er ook een officiƫle avond, en wordt er een overheerlijke maaltijd met echte Schotse gerechten als Haggis. En uiteraard kan in Schotland een Schotse doedelzakspeler niet ontbreken voor de broodnodige doedelzakmuziek ! De avond eindigt pas in de late (of vroege) uurtjes, en in het vliegtuig op de terugreis heb je dan ook geen kind meer aan het gezelschap !