Verenigde Staten (1991): Congres in Philadelphia


Reisinspiratie: 7-daagse zakenreis voor RAET Networks in juli 1991 met collega Hans van der Pols naar de International Distributor Meeting van Soft.Switch in Wayne (Gastheer is George Lutz).

Softswitch

Softswitch is het email-produkt dat door RAET Networks in Nederland gedistribueerd wordt. In die hoedanigheid worden Hans van der Pols (technisch) en ondergetekende (commercieel) uitgenodigd om deel te nemen aan de International Distributor Meeting van Soft.Switch in Wayne. Onze partnermanager en gastheer is George Lutz, en samen met enkele honderden Softswitch-sales uit Amerika (en een hanjevol Europeanen) ondergaan we dit typisch Amerikaanse salesspectakel.

Philadelphia

Na samen met Hans van der Pols vanuit London Heatrow geland te zijn op Philadelphia Airport rijden we naar het Stouffer Hotel, gelegen in de plaats King of Prussia. Een luxe hotel, welliswaar gelegen tussen twee crossroads. De hitte is verzwengend, 36 graden, en blijft tot laat in de avond hangen. Na verkleed te hebben gaan we naar de lobby, vanwaar we met de auto meerijden naar steakhouse The Seven Stars. Hier zitten ook de US-sales van SoftSwitch, zo’n 70 personen. Van International zijn er drie Italianen, twee Australiers, twee Belgen en twee Hollanders (Hans van der Pols en ik). En uiteraard George Lutz, onze SoftSwitch contactpersoon. The Seven Stars schijnt een van de oudste nederzettingen in Amerika te zijn, waar George Washington gewoond heeft. De maaltijden zijn amerikaans, dus zeeeeer groot. Een stuk vlees, van een pond of meer, met vooraf soep en een groot bord salade, en als toetje taart. Smaakte goed, en ik kreeg het nog op ook !!!

SoftSwitch-uitjes

Als de middagsessie om 16.00 uur afgelopen is gaan we ons omkleden in kleding die nat mag worden, voor de kano-tocht. We gaan er met drie bussen heen, en na ongeveer drie kwartier rijden komen we bij de rivier aan. Het zijn aluminium kano’s die naar de rivier gedragen moeten worden, met twee personen in de kano. Met zo’n 40 kano’s peddelen we de rivier af. En nat worden we zeker, want na 100 meter begint het kano-omgooien al. Dikke schik !!! Een zeer brede rivier met overhangende bomen en stenen bruggen over de rivier. Een zeer fraai panorama. Om 12.00 uur de volgende dag gaan we naar de Company picknick. Na een half uur rijden, overigens door een prachtig heuvelachtig landschap (een grote golfbaan), komen we aan bij de afgesproken plek. Het is een georganiseerde picknick met zo’n vier tenten, en overal spelletjestenten, volleybal, hamburger en biefstuktenten, bier, cola, etc. Allemaal gratis als je je entreeprijs betaald hebt. Ook leuk is de duiktank, een grote ton met water, waarboven iemand op een stoeltje zit. Als je de bal op een rode cirkel gooit valt die persoon erin. vinden de amerikanen erg leuk. Om 09.30 uur worden we opgehaald door Ben Gall, een Hollander die sinds 3 weken in Amerika woont om een Amerikaanse vestiging op te zetten voor TopCall. Het is ongeveer 2 uur rijden. Hij woont in een mooi huis, gelegen in de bossen. Zijn collega is ook aanwezig, evenals zijn vrouw en zoontje. We ontbijten met z’n allen, met echte Douwe Egberts koffie, pindakaas, fruit, etc. Erg gezellig. Ze vinden het heel leuk dat we geweest zijn, konden ze weer eens Hollands praten.

Golfwedstrijd

Om 12.00 uur rijden we weg, want we moeten om 13.00 uur op de GolfCourse van Arrow Head zijn. Een prachtige omgeving met een 24-holes golfcourse. Er zijn zes SoftSwitch-teams van ieder 4 personen, die 18 holes spelen. Ik zit in het team met Luc de Meyre (Belgie) en de Amerikanen Kate en Pete. De golfkar van CEO Mike Zisman werd in beslag genomen omdat hij op het parcour reed. En later werd hij door een oud baasje van de golfcar patrol ervan beschuldigd de sprinkler-installatie aangezet te hebben. Na afloop, om 19.00 uur (dus na 5 uur golfen !!) is er bier, sandwiches, hotdogs, chips, etc. Met een man of tien gaan we nog naar een bar toe. Ik rij mee in de open Buick van John Rhoomey, Vice President US Sales in diens open convertable. Op zich al een belevenis en het prototype van alle amerikaanse vooroordelen.

     


 

 Reisverslag Download reis_amerika_1991.pdf