België (1990): City-trip Brussel


Reisinspiratie: Culinair bonusweekend met Anja naar Brussel in 1990.

RAET Microsystemen

Als winnaar van de salescontest “Beste Sales Manager RAET Microsystemen 1989” mogen Anja en ik van een compleet verzorgd culinair week-end Brussel gaan genieten in Belgie. Logeren in een luxe hotel, dineren in sterrenrestaurants en flaneren door het Brusselse uitgangsleven. Wat wil een mens nog meer !!!

Brussel

Brussel is een tweetalige stad, maar toch weigert de receptionist (kennelijk een Waal) om Nederlands te praten. En wij weigeren dat in het Frans te doen. Totdat Anja en ik tegen elkaar (in het Nederlands) zeggen dat we dan wel ergens anders gaan overnachten ……en kan de man toch ineens wel goed Nederlands praten. Het eerste diner is door RAET vastgezet in een luxe restaurant op de Grote Markt. Bij ontvangst krijgen we een aperatief , en na 45 minuten worden we naar boven geleid. We zijn de eersten (Belgen eten pas laat) en we moeten toch nog een behoorlijke tijd wachten. Later blijkt waarom….Jacques had z’n aperatief nog niet op, want direct na de laatste slok komen de borden met blinkende overzet eraan. Het wordt genieten van een tig-gangen menu, dat perfect smaakt. En gelukkig wordt het gaandeweg wat drukker in het restaurant.

De volgende dag vermaken we ons in hartje Brussel, bekijken het wel zeer kleine Manneken Pis-beeldje, en proeven de sfeer in menig cafe. Ieder heeft weer een eigen uitstraling, van oud bruin tot zeer katholiek met vele Mariabeelden rondom (binnen en buiten).

De volgende dag nemen we s’avonds een taxi naar een van de buitenwijken van Brussel, waar ons tweede luxe diner gereserveerd is. Ondanks dat we al wat later zijn dan de dag ervoor, laat de gerant ons in de kou voor de deur staan. Kleumend in avondjurk en toxido overwegen we een nieuwe taxi te bellen om ons terug te brengen, als toch de bel en het vele kloppen beantwoord wordt. De man had ons niet gehoort …..hetgeen wij ten zeerste betwijfelen. Het eten is hoog-cuisine (grote borden met bijna niks erop), de sfeer niet echt gezellig en het eten smaakt ook niet zoals gisteren. Maar dat kan ook aan ons humeur hebben gelegen dat bijna tot op het vriespunt was gezakt…..De enige reden om niet weg te lopen was voor ons dat RAET de rekening al betaald had, en dat plezier gunden we het restaurant ook niet. Maar al met al toch een plezierig weekend !!!