Denemarken (1991): Lego-land


Reisinspiratie: Vakantie met Anja in september 1991 naar Noorwegen. Op terugreis door Denemarken.

Op doorreis

Op de terugreis van de auto-vakantie door Noorwegen varen we met de Stenauline ferry van Oslo naar Frederikshavn, het noordelijkste puntje van Denemarken. De rit door Denemarken gaat snel via de snelweg en we besluiten de afslag naar Legoland in Billund te nemen. Ondanks het beperkte aantal kilometers op de borden valt dit toch wel erg tegen, zeker omdat je dezelfde weg ook weer terug moet rijden. maar het Legoland-park maakt alles weer goed, want hier vermaken wij ons 4 uur lang prima als oudere jongeren !

Legoland

Lego-Land is een soort Madurodam van legostenen, met cowboyplaatsjes, safari-parkje en allerlei attracties. Via treintjes en bootjes kun je overal doorheen varen en genieten van de op gigantische schaal gemaakte kunstwerken van lego-steentjes. Indianenhoofden, rotsen, het hele dierenrijk en complete steden zijn nagemaakt in legostenen. Heel leuk om hier rond te lopen, en een openbaring wat je allemaal met lego kunt maken. Het is danook totaal geen probleem om hier zo’n 4 uur rond te lopen. Ook kun je allerlei lego-bouwstenen per kilo kopen tegen een aantrekkelijke prijs, en hier wordt door de Denen en de vele toeristen dankbaar gebruik van gemaakt. Geen wonder dat het produkt zo oud en nog zo populair is. Wat heet, het wordt steeds populairder !