Zweden (1991): City-trip Goteborg


Reisinspiratie: Vakantie met Anja in augustus 1991 in Zweden, op doorreis per auto naar Noorwegen.

Goteborg

Nadat we bij aankomst in Zweden met de auto de Stena-line veerboot verlaten hebben, rijden we het centrum van Goteborg in. De stad lijkt in alle opzichten op Amsterdam, en inderdaad hebben Nederlandse architecten zich met de ontwikkeling van de stad bezig gehouden. We nemen een rondvaart door de grachten, en bekijken de stad zo vanuit een ander perspectief. In Amsterdam kunnen de bruggen laag zijn, maar in Goteborg is een brug die zo laag is dat je bijna plat op de bodem moet liggen om je hoofd niet te stoten ! De rondvaartboot neemt ook een uitstapje door de haven, waardoor het een leuke manier is om de stad te verkennen.

Eiland Tjorn

Op doorreis naar Oslo passeren we een gigantische brug, de Stenungsund Brug naar eiland Tjorn. Hier heb je een zeer fraai over het eiland, de uitgestrekte landerijen en de onnoemelijk grote meren. Zweden is het land van de meren, en dat beeld wordt in deze omgeving dan ook helemaal waar gemaakt. Gelukkig hebben we mooi weer en kunnen we onderweg lekker picknicken en genieten van het fraaie landschap !