Duitsland (1997): seminar Netscape in Berlijn

 

Reisinspiratie: Bezoek voor RAET Business Solutions aan het partner-seminar van Netscape op 7 maart 1997 in Berlijn.

Netscape

Deelname aan het Partnercongres van Netscape in Berlijn als vertegenwoordiger van RAET Business Solutions. Doelstelling is om in Duitsland een gevoel te krijgen van het browserprodukt Netscape en haar partners ter beoordeling van een partnership met Netscape van RAET Business Solutions. Tijdens dit partnercongres komen alle partners van Netscape vanuit heel Europa bijeen om geupdate te worden over de strategie en prduktannonceringen voor het komende jaar.

Berlijn

Overnacht in het Radisson SAS hotel (tegenwoordig Park Inn), grenzend aan de Alexanderplatz in het voormalig oostelijke deel van Berlijn. Vlakbij zijn de hoge Fernsehturm en het knooppunt Alexanderplatz voor S-bahn, U-bahn en bussen. Uiteraard wordt een bezoekje gebracht aan de Berlijnse Muur, de voormalige scheiding tussen Oost- en West Berlijn. Het museum CheckPoint Charlie, waar foto’s en voorwerpen herinneren aan de voormalige grensovergang tussen Oost- en West Berlijn, is indrukwekkend. Zeker als je, zoals ik, die ervaring meegemaakt hebt om door deze grensovergang van West- naar Oost-Berlijn (en gelukkig vice versa) te gaan. De creativiteit van de Ossies om naar het rijke westen te vluchten overstijgt alle grenzen (zitting auto, ballon, zelfgemaakte vliegende voorwerpen, zelfgemaakte onderzeeboot, etc.), en menigeen heeft hier de dood gevonden…