Frankrijk (1993): Vakantie in Les Saintes-Maries-de-la-Mer

Reisinspiratie: Vakantie met Anja in september 1993 in Les Saintes-Maries-de-la-Mer (Frankrijk). Reis per auto van 1.350 km naar de Middellandse Zee. Eerst een week in Zwitserland geweest.

Camarque-gebied

Het Camarque-gebied staat bekend om de wilde paarden en het natuurgebied. We logeren is Hotel Thalacap (thalasso-therapie) in Les Saintes-Maries-de-la-Mer en met uitzicht op de Middelandse Zee. Dit plaatsje staat voornamelijk bekend als de bedevaartsplek waar jaarlijks duizenden zigeuners naar toekomen om “Maria van de zee” te vereren. Het Parc Ornithologique, een natuurgebied met flamingo’s, wilde paarden, wilde stieren en veel vogels uit de Camarque, is fraai om in te flaneren. Ook de bamboe-plantage in Anduse, met zeer fraaie watertuin, is de moeite van een bezoekje waard.

Arles

De Arena in Arles, gebouwd in de 1e eeuw na Christus voor 21.000 personen, is een fraai stukje oudheid. Vroeger werd dit amphitheater gebruikt voor romeinse gladiatoren-gevechten, tegenwoordig alleen nog maar voor toneel- en stierengevechten. Het plaatsje op zich is zeker ook de moeite van het bezoeken waard. Het Theatre Antique in Arles is een romeins cultureel centrum voor 7.000 toeschouwers. Er is niet zo heel veel meer van over, maar genoeg om een idee te krijgen hoe het hier vroeger geweest moet zijn. Daarnaast is ook Arles een leuk klein plaatsje om enkele uren rond te slenteren door de nauwe steegjes, en natuurlijk is Arles bekend als de woonplaats van ons aller Vincent van Gogh !.

Omgeving

Aique Morte is een geheel door vestigingsmuren omringd stadje, en heel apart. Op de terugreis naar Nederland bezoeken we Les Beax de Provence. Citadelle de Baux zijn ruines welke hoog op een berg liggen en een mooi uitzicht geven over de omgeving. Maar het kost je wel enige moeite om er te komen. Het bijbehorende dorpje is ook erg fraai qua opzet en tevens fraai gelegen, gebouwd bij het kasteel tegen de rotsen. En van hier heb je een wijds uitzicht over de hele omgeving.