Frankrijk (1996): Vakantie in Salles

 

Reisinspiratie: Vakantie met Anja in Salles in september 1996. Twee weken in een huisje, 40 km onder Bordeaux. Autorit van 1.190 kilometer.

Salles

We hebben een huisje geboekt in Residence de Chateaux de Salles, gelegen in een vakantiepark in Frankrijk, vlak onder Bordeaux. Een rustig park in een rustige omgeving. Het dichtsbijzijnde dorpje is op zo’n 10 kilometer afstand en bestaat uit niet meer dan een kerktoren, kroeg en bakker. Hier kun je dus de echte authentieke franse plattelandssfeer proeven. Ook de omgeving is erg fraai, met veel bossen, rotsen en erg rustiek. Maar je moet wel een auto hebben om iets van de omgeving te zien.

Arcachon

Arcachon is een leuk havenstadje, een met de boottrip van 3,5 uur verkennen we de naaste omgeving. Fraai is ook Le Teich, une parc ornithologique, oftewel een vogelreservaat. Hier zie hoe uitgebreid en onderscheidend de verschillende vogels van elkaar zijn. Ook maken we een uitspaje naar La Dune du Pyla, met 117 meter hoogte de grootste duin van Europa. De klim naar de top is zeer inspannend, maar het fraaie uitzicht vergoed veel. Al uitrustend op de top realiseren we ons dat lopen (klimmen) in zand toch iets heel anders is als lopen op een (on)verharde weg. Maar gelukkig is de terugweg een stuk sneller: we laten ons gewoon naar beneden vallen !!

Biscarosse

Biscarosse Plage is een leuk, maar toeristisch strandplaatsje. De hele industrie duikt af op de buitenlandse en franse toeristen die hier van een zonvakantie komen genieten. Het Lac de Biscarosse, een mooi en groot meer met witte stranden, biedt daarnaast ook alle mogelijkheden voor een inspannende (watersport) vakantie. Wij houden het bij het flaneren op de boulevard en het genieten van het zonnetje.

Biarritz

Biarritz, gelegen vlakbij de Spaanse kust, is een mondaine badplaats en omgeven door fraaie bergrotsen. Je junt wel zien dat dit vroeger een heel rijke badplaats geweest moet zijn. Het zijn voornamelijk ouderen die hier wonen en lopen om gezien te worden in hun nieuwste kleding (en auto’s). Het zeeaquarium Musee de la Mer vertelt de geschiedenis van de zee met vissen, haaien, dolfijnen, etc. welke in de nabije zeeen rondzwemmen. Een aanrader om te bezoeken.

Saint-Emilion

Saint-Emilion is eer fraai middeleeuws stadje, gelegen temidden van uitgestrekte wijnvelden. Bekend om de wijn, welke uiteraard alom aanwezig is. We laten ons in een treintje langs een 15-tal chateaux de vin voeren, dwars door de wijnvelden heen. Een eind verder in de omgeving brengen we ook nog een bezoek aan Chateaux de Roquetaillade, een geheel gerestaureerd, 12 eeuws kasteel in de buurt van Basas. Kortom, een vakantie in een typisch franse plattelandsomgeving, met kastelen, wijngaarden, kleine lokale plattelandswinkels, eten in kleine typisch franse restaurantjes ….. wat wil je nog meer qua franse cultuur snuiven !