Frankrijk (1998): Disneyland Parijs

 

Reisinspiratie: Anja en ik hebben verschillende trips naar Disneyland Parijs gemaakt. De eerste met z’n tweeen, en de volgende bezoeken elke keer met een neefje of nichtje als die 7 jaar oud werd. En toen hadden we het park wel gezien !

In 1998 samen

In 1997 voor de eerste keer naar DisneyLand Parijs in Frankrijk. Overnacht in het Disney-hotel New Port Bay. Met z’n tweeen is het park goed te verkennen, en de leukste attracties zijn meerdere malen te bezoeken. We vermaken ons prima, en spreken af dat we de neefjes (4) en nichtje (1) naar DisneyLand Parijs meenemen als ze 7 jaar zijn geworden. De kans op heimwee is op die leeftijd sterk afgenomen, zodat we weinig risico lopen op s’nachts vanuit Parijs weer naar Nederland af te hoeven reizen. Daarnaast zij ze ook groot genoeg qua lengte om in de meeste attracties te mogen.

In 1999 met Niels

Niels is het eerste aan de beurt in 1999. Wederom is onze uitvalsbasis hotel New Port Bay. Ook opa en oma Van Schilt zijn mee, al is drie dagen rondsjouwen in het park wel erg vermoeiend.. Niels vermaakt zich prima, vooral als hij met de Disney-figuren op de foto kan. Daarvoor moeten we wel even naar hotel NewYork, maar daar moesten we toch zijn om zijn cadeautje (een gele OAD-rugzak) op te halen. Zeker voor kinderen is Disneyland een waar paradijs, en we hoeven danook geen moeite te doen om de tijd door te komen. Naast de snelheidsattracties (waaronder het mijntreintje door de mijn en over de berghellingen) zijn de Pirates of the Caribean (met bootje door de jungle) en It’s a Small World favoriet bij Niels (en Jacques). Al met al een geslaagd uitje.

In 2001 met Mark en Kevin

Mark en Kevin hebben in 2001 de cruciale leeftijd van 7 jaar om mee te mogen. Pim en Petra begeleiden Kevin, dus we kunnen de twee kinderen wat beter in de gaten houden. Hotel New York is dit keer de overnachtingsplek, hetgeen een prima verblijfplaats is (en weer eens wat anders). Voor we het park in kunnen lopen we door Disney Village, met z’n vele restaurants en winkeltjes. In het park moet je vaak lang wachten op een attractie, maar dit jaar is de Fast Pass geintroduceerd: door vooraf een kaartje te trekken voor een bepaald tijdsslot kun je snel een attractie in. Met name voor Space Mountain is dit erg handig, want hier sta je soms meer dan een uur te wachten op je beurt. Zeker nu Mark en Kevin samen zijn is er genoeg te keten, te zien en te doen. Wat dacht je van deze echte piratenboot waar Kapitein haak ieder moment kan opduiken !!

In 2003 met Thijs

In maart 2003 is Thijs aan de beurt om mee te gaan. Wederom geslapen in het hotel New York. Drie zonnige dagen de tijd gehad om zowel het sprookjesgedeelte als het pas geopende nieuwe park Disney Studio’s te bekijken. Thijs vermaakt zich opperbest, en is er trots op dat hij (ondanks dat het vanwege zijn lengte niet mocht) toch een keer in de rollercoaster van Indiana Jones Temple of Peril geweest is !!

In 2005 met Manon en Mark

Als laatste in de rij is Manon aan de beurt. Zij mag iemand meenemen en kiest (uiteraard) haar neefje Mark. In februari 2005 overnachten we als klap op de vuurpijl in het Disney-hotel, vlakbij de ingang van het park. Een gigantisch grote hal met allerlei Victoriaanse bediendes is het eerste dat we in het Disney-hotel zien. In roze uitgerust heeft het inderdaad wel iets sprookjesachtig, zeker s’avonds met de lampjes aan. Het is koud weer en het sneeuwt af en toe, maar gelukkig zijn we warm aangekleed. De mijntrein Big Thunder Mountain en de rollercoaster AeroSmith zijn de favoriete attracties van Manon en Mark. Manon moet echter niets hebben van het op de foto gaan met een van de Disney-figuren, maar soms ontkom je er niet aan !!