Italie (1997): City-trip Milaan

 

Reisinspiratie: 3-daagse bonusreis van RAET Systems & Services naar Milaan in april 1997. Gastheer: Compaq.

Compaq bonustrip

Computerleverancier Compaq heeft de top-performers van RAET Micro Systemen uitgenodigd om in het mooie Milaan een educatieve sessie bij te wonen over hun  nieuwe productenaanbod. Uiteraard is het merendeel zakelijk (…), maar natuurlijk nemen we  ook nog eventjes (ruim) de tijd om de fraaie omgeving te verkennen.

Milaan

We resideren in Starhotel Rosa in hartje van de stad en vlakbij de Dom, de fraaie cathedraal van de stad, en gelegen aan de Piazza del Domo. Tevens zitten we op loopafstand van de Galleria Vittorio Emanuele II, de mooie (en bekende) overkoepelde galerij met allerlei soorten winkeltjes. Maar de echte manier om snel Milaan te verkennen is de bustour met engelstalige gids. Aan het eind van de tour bekijken we aan de andere kant van de stad het Castello Sforzesco, het kasteel van de Visconti-familie. Zeker een bezoek waard.

AC Milan

Ac Met deze bus bezoeken we tevens het trainingscomplex van AC Milan, Milanello, gelegen vlak buiten de stad in de heuvels. Dus zonder te veel pottenkijkers dus. Het is bloedheet als we op het complex de veldtraining van het eerste team volgen, waar in dit seizoen Patrick Kluivert, Edgar Davids en Winston Bogarde deel uitmaken van de selectie. Alles is zeer professioneel opgezet, en de voetballers worden erg in de watten gelegd. Onderdeel van hun contract is dat enkelen van hen zich onder de bezoekers begeven, en dit keer is Patrick Kluivert vanwege het Nederlandse bezoek de pineut.

Museum Alfa Romeo

Italianen zijn autogek, en met auto’s worden Alfa Romeo’s (ok, ook Ferrari’s) geassocieerd. Een bezoek aan het Alfa Romeo museum in Arese mag dan ook niet ontbreken. Het is een fraaie uitstalling van allerlei types Alfa Romeo’s vanaf de beginperiode tot heden. Een oud mannetje leidt ons rond in het best omvangrijke museum, dat naast de fabriek ligt. De gids is duidelijk jarenlang in dienst geweest, want geen kwaad woord over Alfa Romeo !! Over de nieuwe modellen is hij uiteraard erg enthousiast, want zij moeten het nieuwe tijdperk voor Alfa Romeo inluiden.