Oostenrijk (1994): City-trip Wenen

 

Reisinspiratie: 6-daagse citytrip per trein naar Wenen in Oostenrijk met Anja in februari 1994.

Wenen

Hotel Regina is de uitvalsbasis voor onze city-trip Wenen in Oostenrijk. Cultuur en muziek zijn in deze stad met elkaar verweven en in overvloed aanwezig. We bezoeken diverse fraaie musea, zoals het Kunsthistorisches museum en het Museum fur Volkerkunde. Ook de aanwezig kerken zijn indrukwekkend, met name de Stephansdom, met bezoek aan de toren, en de Peters-kirche, welke van binnen zeer fraai is. Op muzikaal gebied mag natuurlijk een rondleiding door de Staatsoper niet ontbreken. En om helemaal de muzikale sfeer te snuiven besluiten we in de Volksoper de avondvoorstelling Die Fledermous met een bezoek te vereren. Indrukwekkend geheel, alleen helemaal achterin en van achter een pilaar wat moeilijk te volgen (en te horen)….

Schloss Schonbrunn

Schloss Schonbrunn is de zomerresidentie van de Habsburgers. Een dagtochtje naar deze residentie buiten Wenen is zeer zeker de moeite waard, met name op een zonnige dag als deze. De bezichtiging van de 40 kamers, de koetsenverzameling in Wagenburg en de gigantische tuinen eromheen geven een goed beeld in welke welgesteldheid de upperclass toen leefde.