Sinterklaas bij RAET (1995)

 

Reisinspiratie: Sinterklaas op het Sinterklaasfeest bij RAET in 1995 voor meer dan 150 kinderen en hun ouders.

Sinterklaas bij RAET

In 1995 valt de geplande Sinterklaas op het laatste moment uit, en dient een vervanger gevonden te worden. Na aandringen besluit ik deze keer de rol in te vullen. Samen met een drietal RAET System & Services pieten rijden we met de auto naar de plaatselijke DA-drogist in Lunteren. Daar worden we geschminkt en kleden we ons om, om een klein uurtje later alle vier in vol ornaat weer in de auto terug te rijden naar De Boerderij in Veenendaal De Klomp. Daar staan een groot aantal kinderen en begeleidende ouders met smart op onze komst te wachten. We hebben onderweg veel bekijks, want drie zwarte pieten en een sinterklaas, opgepropt in een kleine auto, is een niet alledaags verschijnsel. Zeker voor de verbaasd (en soms bang) kijkende kinderen !

 

Een volle zaal met kinderen

Bij binnenkomst in de fraai tot conferentiezaal verbouwde boerderij kijken we onze ogen uit. Aanwezig zijn zo’n 60 kinderen, en daarbij een kleine honderd ouders ! De zaal zit propvol en met moeite kunnen we ons een weg banen naar de plek voor Sinterklaas. We hebben de grote lijnen goed doorgesproken, en de pieten maken allerlei gymnastische oefeningen. Een voor een worden de kinderen naar voren geroepen om bij Sinterklaas te vertellen of zij lief zijn geweest. Maar vooral ook om uitgehoord te worden over hun vader, wat regelmatig tot grote hilariteit leidt bij de RAET-collega’s. Na dik 2 uur zit het er weer op, en onder gezang verlaat Sinterklaas en zijn gevolg de zaal weer. Terugkijkend een ervaring om niet meer te vergeten !