Spanje (1997): Congres in Barcelona

 Reisinspiratie: 3-daagse trip namens RAET Business Solutions in juli 1997 naar het Netscape-seminar in Barcelona.

Netscape

Drie-daags Netscape-seminar in een vergaderzaal van het Hotel Rey Juan Carlos I in Barcelona. Als vertegenwoordiger van RAET Business Solutions, een van de eerste Netscape businesspartners in Nederland, ben ik de enige Nederlander in het internationale gezelschap. Netscape is vooral bekend van de browser, en wil een completer produktenpakket op de markt brengen.

Barcelona

Ik logeer in Hotel Rey Juan Carlos I, gelegen aan de Avenida Diagonal, vlakbij het stadion Camp Nou. Een zeer luxe hotel dat gebouwd is voor de Olympische Spelen in 1992. Het hotel heeft een zeer grote en hoge lobby (12 verdiepingen), met meerdere snelle, glazen liften. Uiteraard breng ik ook een bezoek aan het stadion Camp Nou, waar FC Barcelona de thuiswedstrijden speelt. En een uitstapje naar het museum van FC Barcelona hoort daar natuurlijk ook bij om alle gewonnen trofeeen en foto’s van bekende Nederlandse Barcelona-spelers te bekijken.

Gaudi

Om de stad in een kort tijdsbestek maximaal te bekijken neem ik een rondrit per open dubbeldekker door de stad Barcelona. Heerlijk zittend in de avondzon rijden we langs de vele gebouwen die architect Gaudi ontworpen heeft, zoals de Sagrada Familia, de nog steeds in aanbouw zijnde kerk met z’n vele torentjes in organische vormen. En Casa Batllo, het huis met de ballustrades en de gekleurde glasdecoraties. Of Casa Mila, het huis met de golvende verdiepingen en ijzeren ballustrades. En natuurlijk Park Guell, het parkcomplex met de vele ceramieken mozaieken in allerlei vormen. Het eindpunt van de rondreis per bus is de Les Rambles, het centrale hart met z’n vele restaurantjes. En aangezien ik honger begin te krijgen komt dat prima uit …..