Vaticaanstad (1993): Excursie naar Vaticaanstad

 

Reisinspiratie: Excursie naar Vaticaanstad als onderdeel van de bonusreis naar Rome, als gast van IBM.

IBM

 Bezoek aan Vaticaanstad, als onderdeel van de bonusreis naar Rome met RAET Systems & Services. Sponsor is computerleverancier IBM. Deelnemers aan de trip zijn o.a. Cees Wezenbeek, Sylvia Duseault, Henk Hut, Ruud Kroon, Jose Oudshoorn,  Marcel Vaneker, Joop Doornbos, Gerrit Stoeten en Jacques Schuiling. Kortom, de best-performers van het jaar 1992 binnen RAET Systems & Services.

 

Vaticaanstad

Het is bloedheet als we in de omgeving van Vaticaanstad komen, en dan is een ijsje wel erg verkoelend. Ik moet zeggen dat Vaticaanstad op mij als niet-Katholiek een grote indruk gemaakt heeft. Er heerst op het plein en in de wijde omgeving een bepaalde bedruktheid, en niemand waagt het om een geintje of zo uit te halen. Overal lopen kardinalen en priesters rond, terwijl menig toerist gauw een kruisje slaat bij een van de vele beelden. Maar het meest indrukwekkend is de kathedraal Sint Pieter zelf. Een gigantische kerk, die zijn weerga niet heeft in Europa, met direct rechts bij de ingang een beeld van Michelangelo. Er heerste een serene stilte, en de ene mozaiek is nog fraaier en groter dan de andere. Het beste uitzicht over Vaticaanstad heb je natuurlijk als op de Sint Pieter zelf staat. Hier heb je dan ook wijdse vergezichten over Vaticaanstad en heel Rome. Echt heel fraai en indrukwekkend, al moet je vooraf wel menige trap naar boven lopen. Maar dan zie je ook wat !!