Duitsland (1998): Congres LotusPhere 98 in Berlijn

 

Reisinspiratie: 6-daags bezoek voor RAET Business Solutions in oktober 1998 aan LotusPhere ’98 in Berlijn.

LotusPhere

Als afgevaardigde van RAET Business Solutions een bezoek aan LotusSphere ’98 in het International Congress Centre (ICC) in Berlijn. In dit gigantisch grote beurs- complex hield Lotus haar jaarlijkse event voor klanten en businesspartners uit heel Europa. Gedurende een week werden er allerlei Lotus en IBM presentaties gehouden over de huidige produkten, nieuwe produkt-ontwikkelingen en de strategie voor de komende jaren uitgelegd. s’ Maandag is de businesspartnerdag, de rest van de week het officieele congres, met op donderdagavond het afscheidsfeest met veel spektakel.

Berlijn

Logeeradres is het Westin Grand Hotel in de Friedrichstrasse, in het oostelijke deel van Berlijn. Samen met RAET-collega’s Robert-Jan Peters en Martin van der Linde verblijf ik in dit fraai gerestaureerde luxe hotel. Elke dag gaan we met de metro naar het International Congress Centre (ICC), hetgeen op zich al een beleving is in een bruisende stad als Berlijn. De stad is sterk in beweging, en is eigenlijk een grote bouwput. Een luxe zakencentrum dient te verrijzen op het vroegere niemandsgebied tussen Oost en West. Uiteraard brengen we een bezoek aan stukken van de Muur en aan het museum bij Checkpoint Charlie, de vroegere toegang naar Oost-Berlijn. En natuurlijk de Brandenburger Tor. De meeste indruk maakt de glazen nieuwbouw op het regeringsgebouw waarin de Bundesstaf gevestigd is. De lange wachtrij van meer dan een uur is het waard om eerst met de lift, en daarna met een draaitrap de klimmen naar een prachtig uitzicht over Berlijn. Zeker in de avond een aanrader !