Duitsland (1999): Congres LotusPhere 99 in Berlijn

Reisinspiratie: 6-daags bezoek voor RAET Business Solutions in oktober 1998 aan LotusPhere ’98 in Berlijn.

LotusPhere

Als afgevaardigde van RAET Business Solutions een bezoek aan LotusSphere ’99 in het International Congress Centre (ICC) in Berlijn. Het is nu de tweede keer dat in dit gigantisch grote beurscomplex Lotus haar jaarlijkse event houdt voor klanten en businesspartners uit heel Europa. Gedurende een week worden er allerlei Lotus en  IBM presentaties gehouden over de huidige produkten, nieuwe produkt-ontwikkelingen en wordt de strategie voor de komende jaren uitgelegd. s’ Maandag is de businesspartnerdag, de rest van de week het officiële congres, met op donderdagavond het afscheidsfeest met veel spektakel. Dit keer is het een complete overdekte kermis waar deelgenomen kan worden aan allerlei activiteiten.

Berlijn

Dit keer verblijf ik in Berlijn met de collega’s Michel Ouwens, Hans Verschuren, Hans van der Pols en Rene van Brandenburg van RAET Business Solutions. We zitten wat verder weg van het centrum als de eerste keer, en een beetje weggestopt. En dit betekent dat je s’avonds niet zo makkelijk de stad weer ingaat. Maar het hotel heeft een uitgebreide, state-of-the-art-bar met alles erop en eraan, dus dat zit wel goed. Uiteraard bezoeken we net als vorig jaar weer enkele mooie plekken in Berlijn. Dit keer bezoeken we de Reichstag, het moderne parlementsgebouw met het schitterend uitzicht over de bouwput Berlijn vanuit de glazen koepel. Het duurt even voordat je de voordeur doorbent, vervolgens gescreened wordt en achteraan aansluit bij de file voor de lift , maar dan heb je ook wat. Uiteraard weer een bezoek gebracht aan het museum bij Checkpoint Charlie (blijft indrukwekkend) en ook de vorderingen bekeken van het gigantische nieuwbouwcomplex welke verrijst op de plek waar voorheen het niemandsgebied was tussen Oost en West.