Duitsland (2003): City-trip Berlijn

 

Reisinspiratie: Lang weekend in oktober 2003 in Berlijn. Laatste uitje BASCOM (werk Anja) voor de opheffing van de vestiging Nederland.

Afscheidstrip BASCOM

Het NH-hotel Alexanderplatz, gelegen aan de Landsberger Allee, vlakbij de Alexanderplatz in de voormalige oostkant van Berlijn. Het lang-weekend Berlijn is de afscheidstrip van de BASCOM-medewerkers in Arnhem, wiens arbeidsplek opgeheven wordt. Vanaf Dusseldorf wordt vrijdagochtend met Lufthansa naar Berlijn-Tegel gevlogen, en zondagavond vice versa. De groep voor het bronzen monument van Karl Marx en Friedrich Engels. Wim Huls en Ria, Antje Sulflow en Sake, Ingrid Kleinhout en Freek, Anco Kelle, Niels Rennen, Ton Bosveld en Loes, Anja van Schilt en Jacques (ontbrekend tijdens dit weekend zijn Simone Gabriel en Gerard).

Berlijn

De Belgische gids Lieve brengt ons per openbaar vervoer naar de bekende touristische attracties als o.a. de Brandenburger Tor, Reichstag, Potsdamer Platz met de gigantische nieuwe gebouwen, Checkpoint Charlie en de Muur. En natuurlijk de winkelstraten Unter den Linden en Kurfurstendamm. Anja, Anco en ikzelf nemen ook een rondrit met de Berlin City Tour, een dubbeldekker die langs de belangrijkste attractie rijdt, met zeer goede engelse en duitse uitleg. s’Avonds gaan we per tram naar het uitgangscentrum Hackischer Markt, alweer vele leuke restaurantjes zijn. En ook een cabaret-achtige voorstelling staat op het programma. In de gezellige zaal zijn vele honderden toeschouwers samengekomen om de voorstelling ………….. te bekijken. Zeker de moeite waard, een soort Mini en Maxi show. Na afloop met de tram weer terug (erg makkelijk zo’n dagkaart welke geldt voor bus, metro, U-bahn en S-bahn). Na afloop gaat het in de bar van het hotel nog verder.

Schloss Charlottenburg

Zondag besluiten we de vrije dag te besteden om Schloss Charlottenburg te bekijken. De rit per S en U-bahn valt tegen qua tijd, en als we tenslotte uitstappen moeten we nog zo’n 5 kilometer lopen. De roltrap van de metro is ten tijde van de DDR-tijd (waarschijnlijk uit gebrek aan reserve-onderdelen) volgestort met asvalt (!). Schloss Charlottenburg bekijken we in een rap tempo, want we moeten op het afgesproken tijdstip weer op het verzamelpunt zijn voor de laatste excursie door Berlijn met onze gids Lieve. We bezoeken nu o.a. het Joodse Museum en krijgen een rondleiding door het centrum van Berlijn. Na afloop is het groepsgevoel maximaal, al zal dat in zakelijk verband niet lang meer duren. Gelukkig zijn de persoonlijke relaties goed, dus zullen we elkaar nog vaak zien.

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !