Golfen in Spanje (2003)

 

Golfwedstrijd tijdens de drie-daagse trip in mei 2003 naar de IBM Partner Conventie 2003 in Barcelona.

Club de Golf Masia Bach

Tijdens de IBM Partnerconferentie 2003 in Barcelona staat er ook een golfwedstrijd op het programma. Per bus gaan we naar Club de Golf Masia Bach, gelegen in de heuvels zo’n 30 km ten zuiden van Barcelona. Het is een zeer fraaie en luxe golfcourse.

De golfwedstrijd

In mijn flight zitten Michael Fisser en Rob Pohlman (beiden IBM) en Hans van Wijk (Ordina). We starten als laatste flight om 11.00 uur, en helaas zijn de buggies op. En in 30 graden hitte en kilometers (10?) lopen is het dan best afzien !! Maar de flight is erg gezellig en de organisatie prima verzorgd, dus voor voldoende water wordt gezorgd. En trouwens ook voor vis en allerlei andere lekkernijen halverwege de wedstrijd. Ik ben de minste van de golfers in de flight, maar heb toch enkele goede shots. Met als klap op de vuurpijl de Birdy op Hole 14 (par 3). In een slag over een ravijnachtig gebied op de green op 2 meter van de hole, en vervolgens uitputten……..kicken !!! De baan is zeer fraai, met hoge bergen en diepe ravijnen en dit is de eerste keer dat ik op zo’n fraaie baan loop. We lachen wat af en we worden steeds moeier (en daardoor meliger). Tot slot worden we om 18.30 uur bij de 18e hole van de baan gehaald, want we moeten snel weg om op tijd te komen voor het avondprogramma van IBM. Na 7 1/2 uur golfen in de bloedhete zon, zonder electrische kar, lopend op een schitterende glooiende baan waar we heel wat ballen kwijtgeraken, zijn we blij dat de bus ons weer naar ons hotel brengt. Een perfecte dag !!!!