Jersey (1999): Vakantie

 

Reisinspiratie: Vakantie met Anja in mei 1999 naar de eilanden Jersey en Guernsey. Per auto (Toyota Picnic) 930 km rijden naar Malo, daarna per boot over naar Jersey.

Eiland Jersey

Na de overtocht met de Ferry vanuit Frankrijk naar het eiland Jersey rijden we met de auto (links !) naar Hotel de France in St. Helier; We gebruiken de auto om de omgeving te verkennen. Opvallend zijn de smalle weggetjes met de hoge heggen erlangs. Bijzonder fraai is ook de Cornier wandelroute + vuurtoren met drooggevallen pad er naar toe; Om te komen op plekken waar je anders niet kunt komen boeken we een rondrit langs de kusten met Special Tours (duitstalige gids in landrover-busjes); Jersey is maar een klein eiland, en kenmerkt zich door de fraaie rieten huizen en de perfect onderhouden tuinen. Je kunt wel zien dat de Engelse invloed hier groot is. Het is een rustig eiland, met veel Postbus-nummers om fiscale redenen. De warme golfstroom heeft hier een positieve, warme invloed, vandaar dat de palmbomen ook hier te ontwaren zijn. En de randen van het eiland kenmerken zich door fraaie rotspartijen waar de golven tegen aan beuken. Na het bezoek aan de dierentuin Durrell Wildlife Reservation Trust, zeer ruim opgezet en met enkele bijna uitgestorven diersoorten, pakken we na ons verblijf van enkele dagen op Jersey de boot naar Guernsey, het andere Kanaaleiland.