Spanje (2003): Congres in Barcelona

Reisinspiratie: Drie-daagse trip namens Exedra Solutions in mei 2003 naar de IBM Partner Conventie 2003 in Barcelona.

Bonustrip IBM

Nadat 280 personen zich zondags om 04.30 uur op Schiphol verzameld hebben voor de bonustrip van IBM voor de best-performers bij hun IBM-partners, wordt er met twee Boeings 737-800’s van Transavia naar Barcelona gevlogen. Na het 2 uur aanhoren van (uiteraard hele interessante, belastingvriendelijke) presentaties wordt er gelunched in La Barca Del Salamanca, gelegen aan de haven. Het weer is perfect, 25 graden, en de sfeer prima. Terugkijkend is dit de gezelligste en best-georganiseerde bonustrip die ik meegemaakt heb.

Barcelona

Overnacht wordt in the Catalonia Barcelona Plaze, aan de rand van de Plaza Espana. ’s avonds gaan we naar het Camp Nou-stadion waar FC Barcelona de thuiswedstrijd tegen Real de Mallorca moet spelen. Het wordt een futloos duel welke Barcelona terecht met 1-2 verliest. Maar ondanks dat het stadion slechts voor 60% (van de 100.000) is gevuld is het wel een hele belevenis.

Gaudi

s’avonds wordt gegeten in Casa Batllo, een huis dat ontworpen is door Antonio Gaudi en welke overdag als museum fungeert. Alleen bij hoge uitzondering (IBM dus) kan er in deze kamer gegeten worden, hetgeen op zich al bijzonder is. De volgende dag volg ik de architectonische tour door Barcelona met een aantal meesterwerken van Gaudi. We bezoeken o.a. het Park Guell en de Sagra Familia. De bouw van deze laatste is afhankelijk van donaties en zal nog wel 25 jaar duren. Gaudi bouwde in natuurlijke vormen, bijvoorbeeld pilaren in de vorm van bomen. Een fraaie, en tevens rustige lokatie is ook het Gothic District, het oude gedeelte van Barcelona, vlak bij de Ramblas. Hier hoor je werkelijk geen geluid, hetgeen bijna niet te geloven is aangezien je middenin het centrum van Barcelona bent. Een soort middeleeuwse ervaring, met bijna geen toeristen rondom je.

Golfen

De volgende dag staat er golf op het programma. Per bus gaan we naar Club de Golf Masia Bach, gelegen in de heuvels zo’n 30 km ten zuiden van Barcelona. In mijn flight zitten Michael Fisser en Rob Pohlman (beiden IBM) en Hans van Wijk (Ordina). Het wordt een enerverende dag, in 30 graden hitte en kilometers (10?) lopen zonder buggy. Maar een schitterende glooiende baan waar heel wat ballen kwijtgeraakt zijn. Met als klap op de vuurpijl de Birdy op Hole 14 (par 3). In een slag over een ravijnachtig gebied op de green op 2 meter van de hole, en vervolgens uitputten !!