Cruise (2003): Eten en drinken


Ontbijt en Diner

Ontbijten kun je doen wanneer je daar zin in hebt, en net zoveel als je wilt. Keuze te over, en voor ieder (amerikaans, europees, aziatisch, etc) wat wils. Het diner daarentegen gebeurt in twee vaste groepen (van ieder 650 personen): de groep van 18.00 uur en die van 20.00 uur. Wij zitten in de laatste en elke avond is er een ander thema. Varierend van Indonesisch, italiaans naar zelfs een Hollandse avond. En natuurlijk het Captain’s Dinner niet te vergeten waarin iedereen in smoking en avondjurk rondloopt. Toch wel een aparte belevenis om dit eens mee te maken.

Eten zoveel je wilt

Naast bovengenoemde “vaste” eetmomenten kun je de hele dag door snaaien. Van 11.00 uur tot 13.30 uur is het natuurlijk de lunch, van 14.30 uur tot 16.00 wordt het High tea genoemd, etc. En natuurlijk de regelmatig georganiseerde BBQ’s en thema-bufferts op een van de verschillende dekken rondom de zwembaden. Kortom, je kunt de hele dag eten…. zoveel je wilt. Gedurende de eerste twee dagen wordt er dus heel wat geschransd (door Jacques, Anja weet zich goed te beheersen), maar op een gegeven moment heb je het wel gehad en probeer je de aparte dingen eruit te halen. En die zijn er toch genoeg !

Kitchentour

Een van de excursies op het schip zelf is de Kitchen-tour. We bezichtigen de keukens waar 90 % van het voedsel voor de 1.300 passagiers en 570 bemanningsleden wordt klaargemaakt. Alleen de hamburgers worden niet zelf gemaakt. Niet omdat men dit niet zou kunnen, maar simpelweg omdat de hoeveelheden zo gigantisch zijn (het meerendeel van de passagiers zijn Amerikanen !) dat dit logistiek niet kan. De keukenstaf bestaat uit maar liefst 101 personen, en men beschikt over een complete bakkerij, banketafdeling, vleesafdeling, toetjesafdeling, noem het maar op en het is er…… Heel indrukwekkend om een kijkje achter de schermen te nemen. Veel reisinspiratie !

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !