Cruise (2003): Het vertrek uit Rotterdam

Toen wij uit Rotterdam vertrokken

Ruim op tijd zijn Anja en ik op de Wilhelmina-kade in Rotterdam gebracht door Pa en Ma van Schilt, waar de MS Rotterdam vlak naast de Erasmusbrug aangemeerd ligt. Een joekel van een schil: 239 meter lang en 12 verdiepingen hoog ! Het is al behoorlijk druk met passagiers en uitzwaaiers. Na eerst in de hut de zwemvesten gehaald te hebben is er om 16.15 uur een verplichte bijeenkomst bij de sloepen (met zwemvesten aan), zodat iedereen weet wat te doen en waarheen te gaan in geval van nood. Vanaf 16.30 uur zingt een Rotterdams chanti-koor, verkleed als zeelui, ons toe vanaf de wal en om 17.00 uur precies gaan de trossen los.

Uitzwaaien langs de Nieuwe Waterweg 

Langzaam vaart de MS Rotterdam via de Nieuwe Waterweg richting Noordzee, begeleidt door spuitende blusboten, verschillende SPIDO-boten, de KNRM en allerlei andere bootjes. Duizenden mensen staan langs de kant om het schip te bekijken, want zulke grote schepen als die van de Holland Amerika Lijn komen zelden meer in de Rotterdamse haven. Marja, Geert en de kinderen zijn met de auto naar Hoek van Holland gereden en zwaaien ons uit vanaf de pier. Handig is dan zo’n GSM om elkaar te vinden! We varen de open zee op en kunnen een big smile niet onderdrukken.

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !