Frankrijk (2006): Les-Deux-Alpes

Reisinspiratie: Wintersportvakantie van 5 dagen met Evident Interactive in februari 2006.

 

Evident Interactive

Mijn nieuwe werkgever, full service internetspecialist Evident Interactive, organiseert elk jaar een wintersport-uitje voor haar werknemers. Zo’n 80 procent van de medewerkers, aangevuld met enkele ex-collega’s, zakken dan af per bus naar het zuiden. Dit keer staat het franse Les Deux Alpes op het programma. Met de bus rijden we, relaxter dan ik had verwacht, de 1.068 kilometer naar het knooppunt van Frankrijk, Zwitserland en Italie.

Les Deux Alpes

Na het vertrek donderdagmiddag uit Utrecht arriveren we s’ochtends om 08.30 uur in Hotel Le Sherpa, een typisch wintersporthotel. Onze kamers zijn in een verderop gelegen gedeelte, vlakbij de pistes. Les Deux Alpes, gelegen op 1.300 meter hoogte met maar liefst 220 kilometer pistes, heeft verschillende plateau’s waarop geskied kan worden. In de loop der dagen zal restaurant Le Panoramic, gelegen op 2.400 meter, het centrale verzamelpunt worden. Na het huren van de skies krijgen de beginners van Jurgen de eerste les, welke niet echt met veel perspectief verloopt. Veel vallen en opstaan, en zelfs de hele kleintjes scheuren langs me heen op de skies. De volgende dag gaat het niet echt beter en blijkt de helling op de piste toch iets te stijl voor mij. Het geploeter wordt bruusk verstuurd als vlak naast ons directeur Herbert op zijn snowboard komt te vallen en zijn armbreekt. Na op een ambulancesigaar te zijn afgevoerd besluit ik ook de pijp aan Maarten te geven als het gaat om skieen. Uiteraard zijn de avonden gezellig en staat de bierkraan wijd open, maar dat mag je ook verwachten in een wintersportplaats.

Uitjes op de bergen

Samen met Arjan Pot en Jeroen Kok besluiten we de top van de gletscher te gaan bezoeken.Via twee skilifts en aansluitend een treinritje onder de grond komen we uit op de Dome de la Lauze. De laatste honderden meter naar de top van de gletsjer laten we ons vervoeren in een minibus op rupsbanden (een soort sneeuwschuiver), een spectaculaire ervaring. Op 3.600 meter hoogte heb je een uniek uitzicht over de Alpen: de Meije (3.982 meter), de Barre des Ecrins (4.102 meter) en zelfs de Mont Blanc (4.808 meter). De dag erna besluiten we te gaan lopen met snowrackets op de berg Alpe d’Huez, onder begeleiding van een gids. Alleen het lopen met die dingen is al een ervaring, en je komt in gebieden die voor anderen onbegaanbaar zijn. Het is toch een hele klim en naarmate we hoger komen wordt de lucht steeds ijler. Vermoeid maar voldaan bereiken we na enkele uren het hoogste punt van de excursie. De terugweg is spectaculair: niet via hetzelfde pad terug, maar afdalend in de losse sneeuw en stijl naar beneden !!

         

 

 

1 gedachte op “Frankrijk (2006): Les-Deux-Alpes

Reacties zijn gesloten.