Golfen op de Seychellen (2005)

 

Reisinspiratie: Golfwedstrijdje op het eiland Mahe tijdens de 12-daagse vakantie naar de Seychellen in juli/augustus 2005 met Anja.

Lemuria Resort Golf Course

Vandaag gaan we golfen op het eiland Mahe. De rit per oude bus gaat hard, soms stijl omhoog en omlaag in de 1e en 2e versnelling, maar het is wel een leuke belevenis. Via vliegveld, ferry, Vallee de Mai en de westkust komen we in drie kwartier aan in het 5-sterren Lemuria Resort, waar de golfbaan is gevestigd: de Lemuria Resort Golf Course. Het is een 18-holes baan, en in de prijs van Euro 82 zit ook een buggy. Valt dus reuze mee. De Golfcourse is zeer exclusief en onderdeel van het luxe Lemuria Resort, en pas na vooraf aanmelden kom je door de bewaking heen. Een erg relaxte omgeving.

Door de baan

Anja als chauffeur van de buggy annex caddy, en ik als golfer. Het is een schitterende baan van zo’n 5.300 meter lengte, met veel water, palmbomen en hoogteverschillen. De eerst 12 holes zijn redelijk vlak, maar vanaf hole 13 gaat het de bergen in en krijgen we schitterende panorama-vergezichten. Eerst 50 meter omhoog slaan via diverse bergterrassen, om vervolgens vanaf diezelfde 50 meter hoogte bij de volgende hole diep in de afgrond de green te zien liggen. Omgeven door de turquoise zee, het witte strand en bunkers, de groene palmbomen en de boshellingen. Spectaculair en de mooiste golfbaan waar ik tot nu toe gespeeld heb !