Schotland (2003): City-trip Edinburgh

 

Reisinspiratie: Onderdeel van de cruise Rotterdam – New York in de vakantie met Anja in augustus 2003.

Cruise

Cruise met de MS Rotterdam van de Holland Amerika Lijn (HAL) van Rotterdam via de noordelijke eilanden (Schotland, Orkney-eilanden, Shetland-eilanden, Faraer-eilanden, Ijsland, Groenland, New Foundland) naar New York. Aangezien de boot uit de kust voor anker gaat is er een pendeldienst (tender) opgezet met een aantal reddingsboten (tenders).

Edingburgh

De eerste off-shore excursie is naar Edinburgh in Schotland. We bezoeken Edinburgh Castle, alwaar je een perfect overzicht over de stad hebt. In het kasteel zijn de kroonjuwelen, de grote zaal, de kerk die herinnert aan alle Schotse gevallenen in de vele oorlogen, en het museum van het Schotse regiment een bezoekje waard. s’Avonds bezoeken we de Edinburgh’s Millitary Tattoo op de Esplanada (marcheerplaats) van Edinburgh’s Castle. Een uur voor tijd ging het terrein pas open, en de vele duizende bezoekers stonden keurig te wachten in rijen van kilometers lang. Pas toen de politie hiertoe opdracht gaf stroomde het begin van de rij de straat in naar de ingang. Typisch Engels (Schots). Het 1 1/2 uur durende spectakel was een komen en gaan van doedelzakspelers, brassbands, stuntrijders, kanonnen trekkende paarden en in traditionele kledij gestoken bands uit Oman en Afrika.

Na afloop is het door de mensenmassa nog best een klus om de juiste bus te bereiken die ons weer naar de pendeldienstboot brengt.

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !