Golfen in Canada (2006)

 

Reisinspiratie: Bezoek aan een van de beste golfbanen van Canada tijdens de 19 daagse rondreis met Anja gedurende de vakantie in september 2006.

Kananaskis Country Golf Club

En als je dan in de buurt ben van een van de top 50 Canadese golfbanen, dan is een dagje golfen natuurlijk een must ! De Kananaskis Country Golf Club is de perfecte lokatie: ingesloten tussen de bergen, met gletsjer-riviertjes en behoorlijke hoogteverschillen, en natuurlijk prachtig uitzicht. Genieten. De baan ligt in het plaatsje Kananaskis, zo’n 45 minuten rijden ten zuiden van Canmore in de staat Alberta. En dat deze golfclub behoorlijk luxe is blijkt wel als we opgewacht worden bij de entree door en onze auto voor ons geparkeerd wordt. Dat maken we niet elke dag mee !

Golfen

Anja rijdt onze electrische wagen en een Canadees echtpaar en een donkere man uit Barbados met kerstmuts vormen de flightgenoten voor deze dag. Gezellige mensen en een schitterende baan met bergen rondom, geltsjerriviertjes die rondom je kronkelen, wat wil je nog meer ! We spelen op de uitdagende Mount Lorette-baan, de mooiste van de twee banen. En het golfen zelf gaat ook prima met de Galloway-huurset: nog nooit eerder heb ik twee keer een birdy (1 slag beter als een professional op een hole) geslagen in een wedstrijd, met bovendien kans op een derde…..de dag kon dus niet meer kapot !! Na afloop drinken we met de fligh- genoten nog wat in het clubhuis en is ook aan dit (golf)avontuur een einde gekomen.