Verenigde Staten (2004): City-trip Las Vegas


Reisinspiratie: Twee dagen in Las Vegas met Anja en pa en ma Van Schilt als onderdeel van de rondreis door het Wilde Westen van Amerika in september 2004.

Hotel Circus Circus

Na vanuit de staat Utah, via Arizona naar Nevada gereden te hebben, voornamelijk door woestijnlandschap, arriveren we in Las Vegas. De skyline is al van verre te zien. De komende twee dagen verblijven we in hotel Circus Circus, een gigantisch hotel met 3000 kamers…. Op de 27e verdieping hebben we een schitterend uitzicht over het noorden van de stad en de toren Stratosphere, een hotel compleet met rollercoaster, wip en schietstoel op duizelingwekkende hoogte (meer dan 200 meter !). Circus Circus, de naam geeft het al weer, het het circus als inspiratiethema gebruikt. Boven de gokautomatien hangt dan ook over de volle breedte een vangnet, waarboven om de zoveel uur acrobatische voorstellingen uitgevoerd worden. In de kelder van het hotel is een Adventuredroom voor de jeugdige bezoekers gecreeerd, waar men zich kan uitleven  in rollercoasters, gezichtsbeschilderingen, splashbanen, minigolf, balgooien met kameelrenne, etc. Kortom, ook met regen zouden we ons uitstekend kunnen vermaken. Maar of juist om wat schaduw te krijgen, want buiten is het tussen 35 en 40 graden !

Gokken

Las Vegas en gokken zijn synoniemen van elkaar. Waar je ook kijkt, overal zie je gokkasten. Geen tientallen, of honderden, maar duizenden one-armed bandits staan in slagorde opgesteld om invulling te geven aan de goklust van de toeschouwers. In een van de vele superhotels, in aparte gokpaleizen, of gewoon langs de weg in de open lucht. Amerikanen, en steeds meer toeristen, die enkel en alleen voor de ont-time-chance naar Las Vegas komen om het grote geluk af te dwingen. Opvallend is het grote percentage alleen staande oudere vrouwen achter de gokautomatien.

The Strip

Centraal in Las Vegas ligt “The Strip”, de boulevard waar alle grote hotels aan liggen. We kijken onze ogen uit, want het ene hotel is nog groter, pompeuzer, indrukwekkender of juist kitcheriger dan het andere hotel. Met namen (en gebouwd als) Treasure Island, Le Mirage, New York, Ceasar’s Palace, de Eifeltoren of de Pyramide. Van de hotels die wij van binnen bekijken springt hotel Venetie er toch wel uit. Met Venetiaanse gondeliers die zowel buiten als binnenin het hotel varen, plafondschilderingen die ervoor zorgen dat het altijd ‘dag” is in dit straatje (binnen het hotel), en alles schitterend afgewerkt in Venetiaanse stijl. Super gewoon. s’Avonds bezoeken we de musicalshow Jubilee in hotel Bally’s, een Frans hotel compleet met Eifeltoren. De show is een schitterend spectakel met topless dames, fraaie decors, extravagante kleding, jongleurs, touwartiesten en slangenmensen. ook dit weer in de overtreffende trap. Maar dat zijn we ondertussen wel gewend in Las Vegas !!!

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !