Verenigde Staten (2004): City-trip Los Angeles


Reisinspiratie: Twee dagen in Los Angeles met Anja en pa en ma Van Schilt als startpunt van de rondreis door het Wilde Westen van Amerika in september 2004.

Los Angeles

Na 10.000 kilometer vliegen, en 11 uur later, landen we op Los Angeles International Airport (LAX). Het bezoek aan Los Angeles, en daarmee de rondreis door het Wilde Westen van Amerika, is begonnen. Vanuit ons hotel Marriott Downtown, een super hotel met nog imposantere launche-ruimte, verkennen we de omgeving welke voornamelijk gedomineerd wordt door wolkenkrabbers. Maar ons hotel heeft ook een eigen zwembad met palmbomen, en dat is uiteraard heerlijk bij een temperatuur van boven de 30 graden. We zien verschillende helicopters laag overvliegen, en horen later op het nieuws dat oud-president Ronald Reagan overleden is in een van de (luxe) buitenwijken van Los Angeles.

Grand VIP Tour

De shuttlebus haalt ons op bij het hotel. Als eerste gaan we naar Venice Beach, een boulevard aan het strand waar veel films opgenomen zijn en af en toe een verdwaalde VIP rondloopt. Vervolgens passeren we de luxe huizen in de omgeving van Hollywood, Santa Monica, met BelAir en Beverley Hill’s als uitschieters met schitterende landhuizen van Rod Steward, Tom Jones, Brad Pitt en als summum TV-filmproducer Aaron Spelling. Het huis telt 60 kamers op een terrein van 45.000 m3, met o.a. een eigen IMAX-bioscoop met 350 stoelen voor de premieres van z’n eigen films !! 

Hollywood

De Hollywood Walk of Fame met z’n marmeren sterren mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt met allerlei bekende TV-figuren op de foto voor een paar dollar (big business !) en duidelijk is dat alles afgestemd is op het toerisme. Minder dus ! Bij het grote winkelcentrum Farmers is een parade van zo’m 100 glimmende oldtimers, hetgeen erg fraai en gezellig is. Via Downtown bezoeken we de Mexicaanse wijk The Pueblo met z’n tradionele dansen, om vervolgens weer via China Town en Little Italy weer te worden afgezet in het hotel. Los Angeles is leuk in het week-end (zoals nu), maar we kunnen ons voorstellen dat het doordeweeks met al dat verkeer een heksenketel is !

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !