Verenigde Staten (2004): City-trip San Francisco


Reisinspiratie: Drie dagen in San Francisco met Anja en pa en ma Van Schilt als afsluiting van de rondreis door het Wilde Westen van Amerika in september 2004.

The Goldon Gate Bridge


San Francisco is beroemd om The Golden Gate Bridge. Ruim 2,8 kilometer lengte tussen twee draagtorens met stalen draagkabels, welke continue geverfd worden door 34 schilders ! De brug heeft alle aardbevingen doorstaan, maar het werd kritisch op het 50-jarig bestaan (1987) toen de brug voor autoverkeer gesloten werd en 350.000 wandelaars op de brug gingen staan. De hangbrug zakte 2 meter door !

City Tour

Om onze tijd zo efficient mogelijk in te zetten boeken we ook nu weer een City-tour. Vanuit ons hotel Best Western Americana rijden we naar Twin Peak’s, waar je over de hele stad kunt uitkijken, bekijken we op Alamo Square de bekende Victoriaanse huizen, en komen we door verschillende leefgemeenschappen. China Town is hiervan in San Francisco met 800.000 chinezen de grootste in Amerika. Uiteraard flaneren we op de Fisherman’s Wharf langs het water met de vele jachten, en ontspannen we ons in het Golden Gate Park, dat zelfs nog groter is dan Central Park in New York.

Hoogteverschil

De stad San Francisco is gebouwd op 43 heuvels en de wegen gaan soms stijl omhoog en omlaag. Het hoogtepunt hiervan is toch wel als we met onze tourbus opeens voor ons geen weg meer. Deze weg is er (gelukkig) wel, maar gaat opeens 31,5 graden (!) naar beneden. Onderaan passeren we de straat Lombard Street, welke nog stijler is (35 graden) en waarin negen bochten gemaakt zijn om deze hindernis minder stijl te maken voor de auto’s (en vroeger de paard en wagens). Hier geven de hortensia’s in elke bocht een kleurig aanzien. Maar het hoogteverschil is geen probleem voor de Cable Car Barn, de kabelbaan tram die alleen in San Francisco rijdt en getrokken wordt door kabels in de grond. En bekend is uit verschillende films. Al met al is San Francisco een relexte stad waar het goed toeven is. En dan hebben we het niet alleen over het fraaie weer !!

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !