Canada (2006): City-trip Vancouver

 

Reisinspiratie: Twee dagen in Vancouver met Anja als startpunt van de rondreis door West-Canada in september 2006.

Vancouver

De Boeing 767-200 van Air Canada landt na 18 uur reizen op Vancouver International Airport, en met onze Chrysler Sebring Touring rijden we naar ons hotel Best Western DownTown Vancouver. Met de Hop on Hop off Sightseeing City Tour van BigBus en lekker ik het zonnetje bekijken we Vancouver. De stad, gelegen in de staat Britisch Columbia, lijkt een beetje op San Francisco, met een combinatie van glanzende hoogbouw en oudere laagbouw, waarbij de straten exact in een matrix zijn opgezet. Via Beach Avenue naar Stanley Park, door de dure Robson Street naar China Town. In GasTown, het oudste gedeelte, staat  de Steam Clock, de eerste klok ter wereld die op stoom liep. In Harbour Centre schiet een lift ons 40 verdiepingen omhoog naar de Look-Out, waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. Aan de voet van de toren ligt het Waterfront, met de vijf zeilen van Canada Place, het oorspronkelijke paviljoen van Expo ’86. In het jaar 2010 zal de stad Vancouver de Olympische Winterspelen hosten.

Stanley Park

Stanley Park is het grootste park van Vancouver. Dit 405 hectare grote park is zeer fraai en bevat zelfs grote delen regenwoud. Met recht dus een groene long. We bezoeken het eveneens fraaie Vancouver Aquarium, waar dier- en plantensoorten aanwezig zijn die thuishoren in de wateren langs de noordwest-kust van Canada. Hier zijn onder andere de zwaardwalvissen en de zeldzame witte Beloega’s te bewonderen. Niet alleen boven water (zoals bij de show), mar met name ook via de onderwaterramen is dit een fraai schouwspel. Al met al een prima tijdbesteding, en ook nog eens een keer in lekker zonnetje.

UBC Museum of Anthropology

Het Museum of Anthropology is onder deel van de University of Britisch Columbia. Dit volkenkundig museum herbergt de belangrijkste collectie van indiaanse kunst en gebruiksvoorwerpen van diverse west-kust stammen. Grote totumpalen staan opgesteld in het gebouw met veel beton en glas, en het is vooral bekend geworden door het grote houstnijwerk (van geel cedarhout) van Bill Reid, voorstellende “de raaf en de eerste mensen”. Ook buiten het (op zichzelf al indrukwekkende) gebouw staan allerlei huizen uit de tijd van de oorspronkelijke indianenstammen. Zo krijg je een goed beeld hoe het in de tijd geweest moet zijn toen er nog geen kolonisten waren die voor de pelshuiden-handel de oerwouden van Canada introkken.

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !