Slovenie (2007): Golfen in Lipica

Reisinspiratie: Golfmiddag in Lipica tijdens de 5 daagse city-trip naar Ljubljana met Anja in februari 2007.

Lipica Golf Course

De Lipica Golf Course is fraai gelegen op de zeer grote stoeterij van Lipica. Het is de enige golfbaan in Slovenie welke buiten het seizoen open is, en aangezien het slechts een uurtje rijden van Ljubljana rijden we daar naartoe. Op de stoeterij valt als eerste de kilometerslange laan op, afgezet met de houten omheining om de Lippizaner paarden te beschermen tegen botsingen. Aan het eind kun je of een bezichtiging van de stoeterij krijgen, of gaan golfen. Dat laatste gaan we dus doen.  We hadden al gereserveerd, dus van tee-time zijn we verzekerd. En ook de huur van de Gallaway-set, tees en golfballen is snel geregeld.

Door de baan

Na het oefenen met de gehuurde set op de drivingrange gaan we de baan in. De 9 holes-baan is glooiend gelegen tussen het roodbruine Kartsgebergte, en Anja (caddy) en ik (golfer) kunnen rustig aan de gang en genieten van de omgeving. Pas als de flight van drie golfers ons doorzwaait is het pas echt lekker golfen, want achter ons zaten ze ook al te drukken. De golfbaan is fraai, maar niet spectaculair. Maar het zonnetje is heerlijk, de temperatuur met 14 graden perfect en het is al met al plezierig golfen. Het is sowieso lekker om met z’n tweeen op de golfbaan te lopen, en Anja vindt het lopen op de baan (met mooie weer) ook erg leuk. Na een recordtijd van 1 1/2 uur golfen over 9 holes genieten we nog even van een langsgalopperend Lipizaner-vierspan voordat we weer terug rijden naar Lubljana. Als dit geen reisinspiratie is !!!.