Frankijk (2007): Wintersport in Val Thorens

Reisinspiratie: Wintersportvakantie van 5 dagen met Evident Interactive in maart 2007.

Evident Interactive

Voor de tweede keer ga ik met mijn werkgever Evident Interactive uit Utrecht met een 29-tal collega’s op wintersport. Dit keer staat het Franse Val Thorens op het programma. Met de bus rijden we de 1.116 kilometer naar het knooppunt van Frankrijk en Italie, in de buurt waar we vorig jaar zaten: Les Deux Alpes. In Val Thorens verblijven we in residence Le Chamois d’Or, een drie-sterren chalet dat vlakbij de pistes ligt.

Val Thorens

Val Thorens ligt op 2.300 meter hoogte , en met de link http://livecam.valthorens.com/ krijg je een live-blik (15 minuten vertraging) over de skigebieden rondom deze populaire wintersportplaats. Het weer is prachtig, de pistes talrijk en uitdagend en de buitenterrassen adembenemend lekker !! Hier zit ik dan ook het meest, want skiën is niet echt aan mij besteedt en dan is een terrasje pikken een prima alternatief. En natuurlijk het uitgaansleven in de avond, zoals de discotheek Caz waar we de eerste vrijdag met z’n allen uit ons dak gaan. Na een werkdag bij Evident, een busrit van 15 uur en een eerste ski-dag allemaal toch best vermoeiend. Maar dat merken we de volgende dag (bijna) niet meer !!

Rodelen

In Val Thorens hebben ze deze winter een slee- annex rodelbaan geopend, en deze is echt spectaculair. Eerst met een gondellift van 2.300 meter naar 3.180 meter, om daarna zes kilometer lang op een plastic slee de berghellingen af te racen. Eerst nog gewone skiërs ontwijkend (of zij ons), maar later via een speciaal rodelparcour met scherpe bochten die je al driftend moet insteken om niet uit de bocht te vliegen. En waarbij remmen niet helpt als je (tijdelijk) los van de grond komt ….. een hele leuke ervaring !!! Zondags zit de pret er weer op, en rond 19.30 uur zitten we met z’n allen in de dubbeldeksbus die ons de volgende ochtend rond 10.30 uur weer bij het Evident-pand in Utrecht afzet. Op naar een nieuwe werkdag !

         

1 gedachte op “Frankijk (2007): Wintersport in Val Thorens

Reacties zijn gesloten.