Engeland (2007): City-trip Londen


Reisinspiratie: Twee dagen naar Londen met Anja en de neefjes Mark de Vries (13) en Kevin van Schilt (11) in mei 2007.

Voor het eerst vliegen

Kevin en Mark hebben nog nooit gevlogen, en hun ouders zullen dit ook niet snel doen. Vandaar dat Anja en ik ze meenemen voor een kort vliegtripje naar Londen. We vliegen met easyJet van Schiphol naar Londen Standsted, om vervolgens met de Stansted-Expresse trein uit te komen op Liverpool Street-station, hartje Londen. De overnachting staat geplanned in hotel Belvedere, vlakbij Paddington-station.

Londen

In het bezit van de London-Pass is de metro de effectiefste wijze om je door Londen te verplaatsten. De eerste bestemming is The Tower, waar we ons vergapen aan o.a. de kroonjuwelen en de wapenuitrustingen in deze oude vesting. Ook de ernaastgelegen Tower Bridge vereren we met een bezoek, en het is zeker de moeite waard om de gedegen machinekamer met de stoommachines te bekijken welke voor die tijd state-of-the-art was om de brug snel te open. Op de rivier The Thames bekijken we eveneens het vroegere oorlogsschip MS Belfast, een torpedojager welke nu als scheepvaartmuseum is ingericht.

Hoogtepunt

Het letterlijke hoogtepunt op deze trip is ongetwijfeld The London Eye, het reuzenrad met glazen cabines die langzaam ronddraaien. Zeker met het fraae zonnige weer dat we hebben kun je heel Londen vanaf 135 meter hoogte bekijken. Aan onze voeten (lijkt het) zien we de Parlementsgebouwen met de Big Ben, de diverse bruggen over The Thames, de fraaie (glazen) gebouwen, de bijzondere kerken en de vele bouwkranen die Londen nog meer van uiterlijk moeten veranderen. Uiteraard staat ook de St. Paul’s Cathedral op het programma, en fluisteren we op de Whispering Galery, om verder een zeer fraai uitzicht te hebben als we alle 434 traptreden beklommen hebben. Het Britisch Museum is vandaag dicht (toevallig staken ze vandaag), dus dat is balen, maar het Natural History Museum is een goede vervanger. Zo leren we tenminste bijna alles over de dynosaurussen uit vroegere tijden. Tot slot nog snel een bezoekje aan Buckingham Palace, de residentie van the Queen, en dat zit de korte city-trip er weer op en moeten we ons haasten om nog op tijd het vliegtuig van eayJet te halen. Mark en Kevin zijn een (vliegervaring) rijker, en ook Anja en ik hebben ons prima vermaakt. Voor herhaling (naar een andere stad) vatbaar !!!

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !