België (2007): West-Vlaanderen


Reisinspiratie: Trip naar Nathalie, een oud-collega van Anja bij de BASF, in juli 2007.

Zwevezele

Image_00312 Nathalie en Peter wonen, samen met hun 2 1/2 jaar oude dochter Lore, in het dorpje Zwevezele in West-Vlaanderen. Vanuit Nederland richting Antwerpen en daarna na Gent richting Belgische kust, recht onder Brugge. Nathalie is een oud-collega van Anja, en werkt nog steeds bij BASF in België. We logeren in hun fraai verbouwde boerderij, en een dikke drie uur rijden smaken de diverse Duveltjes “straf maar lekker”. Ook het open haardvuur en de fondue voelen en smaken uitstekend, en er is heel wat bij te kletsen. Vooral Lore is het middelpunt van de belangstelling, totdat het uiterste bedtijd is.

Ieper

Image_00322De volgende ochtend rijden we met z’n allen naar de Westhoek, het gebied rond Ieper waar tijdens de Eerste Wereldoorlog van 1914-1918 zo’n 700.000 geallieerden voornamelijk in loopgraven de dood hebben gevonden. Allereerst brengen we een bezoek aan Tyne Cot Cemetery, waar ruim 10.000 (met name engelse) soldaten begraven liggen. Indrukwekkend. We rijden door naar het middeleeuws ogende plaatsje Ieper, om daar in het Flanders Field Museum ons gedetailleerd te laten informeren over de vier slagen van Ieper in deze loopgraafoorlog met de Duitsers. Binnen slechts weinig vierkante meters slaagt men er toch in een diepe indruk achter te laten aan de bezoekers, veel gebruikmakend van film en geluidseffecten. Weer buiten gekomen laven we ons op een terrasje aan de zon, en aan de inwendige mens. Na een lange regenperiode is dit een van de weinige warme dagen, dus we genieten er extra van. Weer terug in Zwevezele drinken we nog wat bij Nathalie en Peter, voordat we naar Elst terugrijden. Concluderend dat het heel gezellig was bij onze zuiderburen.

Winter2009_006 Image_00323 Image_00327 Image_00335Image_00334

2 gedachten over “België (2007): West-Vlaanderen

 1. Hoi Jacques,

  Zojuist je site bekeken. Deze ziet er echt prachtig uit. Uiteraard ook de reis door het Wilde Westen bekeken. Dit lijkt inderdaad wel erg veel op die van ons. Wat een mooie foto’s!! Ik hoop dat het in het echt ook zo is.

  Groeten,

  Kees

 2. Ni hao,
  wij hopen dat jullie veel plezier hebben in China, zijn benieuwd naar de foto’s. Mark vindt dat er ook tekst van Londen bij moet.
  Nog een fijne tijd toegewenst
  Groeten
  Mark en Marja

Reacties zijn gesloten.