China (2007): City-trip Hong Kong


Reisinspiratie: Vier dagen met Anja in Hong Kong als eindpunt van de rondreis door China in september 2007.

Hong Kong

Afsluiting van onze reis door China verblijven we een aantal dagen in Hong Kong. Vanuit onze kamer op de 22e verdieping van het hotel Cosmopolitan in de wijk Wan Chai hebben we een schitterend uitzicht op de skyline van Hong Kong Island. Met onze gids bezoeken we het hoogste punt op Victoria Peak, flaneren we met 34 graden over het strand van Repulse Bay. Fraai is ook het hieraan gelegen tempelcomplex met boeddhistische beelden in de openlucht. In de wijk Aberdeen varen we met met een Duk Ling, een oud bootje, door Victoria Harbour waar in het midden van de haven een compleet vissersdorp bij elkaar ligt aangemeerd. Ook ligt hier een gigantische Chinese restaurantboot, waar maar liefst 2.000 gasten tegelijk kunnen eten. Vanaf het water zijn de torenhoge wolkenkrabbers nog indrukwekkender en voel je je heel nietig.

Winkelparadijs

Hong Kong is eigenlijk een groot winkelparadijs. Onder iedere torenflat en iedere wolkenkrabber is bijna wel een winkel gevestigd. En dan hebben we het nog niet over de gigantische winkelshops als Time Square en SOGO, waar de meest luxe merken ruim vertegenwoordigd zijn. Als Speciale Administratieve Regio (SAR) van China sinds 1997 is Hong Kong in toenemende mate aantrekkelijk voor de grote Chinese markt om te gaan winkelen, zeker nu er geen beperking meer geldt op het aantal chinese bezoekers per dag. Voor Europese bezoekers als wijzelf is het prijsniveau niet echt veel goedkoper meer.

Paardenrace

Van typisch Engelse oorsprong zijn de paardenraces in Hong Kong. Tegenover ons hotel Cosmopolitan ligt de Hong Kong Jockey Club, een paardenrenbaan waar 35.000 bezoekers inkunnen. Op onze laatste dag in Hong Kong zijn hier de paardenraces, en uiteraard gaan wij ook een gokje wagen. We gokken in een race op twee paarden, waarvan er 1 bij de laatste drie eindigt (en de ander gokken we verkeerd). Al met al krijgen we onze inzet + de entree terug, en hebben we toch even meegemaakt dat die Hong Kongers helemaal gek worden van zo’n paardenrace (en het gokken erop).

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !