China (2007): Rondreis door China (1)

Logo SinjaReisinspiratie: Rondreis van 20 dagen met Anja door China, van Beijing via Zuid-China naar Hong Kong, in september 2007. Reisorganisatie Sinja Travel.

De rondreis

De rondreis van 20 dagen langs de hoogtepunten van China is samen met Sinja Travel opgesteld. In China bezoeken Anja en ik eerst gedurende 4 dagen Beijing, het vroegere Peking, om vervolgens via Xi’an naar het zuiden te vliegen voor bezoeken aan Kunming, Dali, Lijiang, Guiling en Yangshua. Tot slot verblijven we nog 3 dagen in Hong Kong alvorens terug te vliegen naar Schiphol. In totaal hebben we er op deze China-trip dan 8 vluchten opzitten, genoeg voor voorlopig……

Beijing

Het hart van Beijing wordt gevormd door De Verboden Stad, de grootste en best bewaarde plek in China waar ooit de keizers hebben gewoond. Zeer indrukwekkend om te zien hoe de keizers toen leefden en waartoe men qua architectuur in staat was. En natuurlijk bezoeken we ook het Plein van de Hemelse Vrede, de wirwar van steegjes in de oude Hutong die nu ommuurd worden voor een schoner aanzien, en het Zomerpaleis in de omgeving van Beijing. Uiteraard beklimmen we ook de Chinese Muur, op zo’n 70 km van Beijing in de buurt van Jingshanling. Meer over Beijing is hier te vinden.

Xi’an

Xi’an is een sterk vervuilde stad met 15 miljoen inwoners, en er zou voor een toerist niets te zoeken zijn als in 1974 niet (een deel van) de Terracotta Warriors opgegraven waren. Dit leger van terracotta-soldaten maakt onderdeel uit van een 60 km2 groot grafcomplex van de eerste keizer Qin Shihuangdi (rond 200 jar voor Christus), waarvoor 700.000 arbeiders maar liefst 36 jaar nodig hadden om te realiseren. Erg indrukwekkend om te zien wat men 1.800 jaar geleden al kon realiseren ! Minstens zo indrukwekkend, maar minder groots, zijn de opgravingen van een 6.000 jaar oud dorp uit de vroeg-Chinese Yanghua-cultuur. In Xi’an zelf bezoeken we de oude stadsmuur, met bovenop het Fengshui-museum, en de Pagode van de Wilde Gans, een uit 647 stammende toren van een boeddhisten-klooster. Tot slot nog een bezoekje aan de Grote Moskee, een van de oudste en best bewaarde moskeeën van het land welke plaats biedt aan 60.000 moslims, voordat we ter afsluiting een bezoek brengen aan een Tang Dynasty show. Een diner in een schitterend theater, met een kleurrijk schouwspel van traditionele dans, muziek en vechtsporten. Leuk om te zien en mee te maken !

Kunming

Ten oosten van Kunming begint een bizar kastlandschap dat ongeveer 270 miljoen jaar geleden is ontstaan door een meer dat zich hier bevond. Doordat er een grote druk kwam te liggen op de aardkorst, werd de bovenste laag, die bestond uit kalksteen, naar boven geduwd en ontstonden door de erosie van regen en wind vele stenen zuilen: Het Stenen Woud. Je waant je echt in een bos bij het beklimmen van de vele smalle trappen dor de rotsformaties, en opvallend is het hoe stil het hier is. Wel vermoeiend, al dat traplopen en klauteren tussen rotsblokken en spelonken, maar wel leuk om een keer mee te maken.

Dali

De Drie Pagodes zijn een drietal hoge torens op een groot boeddhistisch tempelcomplex, en de bekendste trekpleister in Dali. Monniken bidden hier en verzorgen de omgeving van de tempels. In de omgeving van Dali is ook de Dali Stone Mountain Golfcourse gevestigd, fraai gelegen tegen de berghellingen op. Hier lopen we de 18-holes, Anja in de golfkar en een echte Chinese caddy om het mij als golfer zo makkelijk mogelijk te maken. Een erg leuke ervaring !

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !