China (2007): Rondreis door China (2)

Logo SinjaReisinspiratie: Rondreis van 20 dagen met Anja door China, van Beijing via Zuid-China naar Hong Kong, in september 2007. Reisorganisatie: Sinja Travel.

Lijiang

De autotrip van Dali, de hoofdstad van de provincie Yunnan, naar Lijiang gaat langs rijstvelden en door de bergen, maar het uitzicht wordt belemmerd door een dichte mist. In Lijiang daarentegen schijnt de zon weer volop, en lopen we het laatste stukje naar ons hotel Lijiang Jian Nan Chun in de oude binnenstad, the Old Town. Een echt chinees uitziend hotel in een echt chinese oorspronkelijke wijk. Vele rode ballonen sieren de straten en je ziet chinezen zover je kunt zien. We bekijken het Dongba-museum vlak bij de Jadedraakbergen en wandelen doorhet park met veel tempels. Met een kabelbaan gaan we de Jade Dragon Snow Mountain op tot een hoogte van 3.200 meter, en bijna iedere chinese “tegenligger” zwaait, maakt een foto van ons of begint tegen ons hello te zeggen. Best wel een rare maar leuke ervaring. Het Yufeng-klooster, een van de grootste kloosters uit de Qing-dynastie, heeft allerlij Tibettaanse gebedsmolen, en geeft de herkomst aan van de Naxi-bevolking. Lijiang is een echt leuke stad om te vertoeven.

Guilin

Het stadje Guiling, met toch nog 3,5 miljoen inwoners, is bekend om de Elephant Trunk Hill, een rots die lijkt op een olifant die uit de rivier de Li drinkt.  Maar veel mooier is de autorit naar het dorpje Longshang dat niet alleen bekend staat om de Yao-vrouwen met de lange haren, maar voornamelijk door de terrasvormige rijstvelden welke 700 jaar oud zijn en zich 300 tot 1.150 meter boven de zeespiegel tegen de hellingen bevinden. Het laatste stuk is een heel eind klimmen met 26 graden en een hoge vochtigheid, maar dan heb je ook een perfect panorama voor je over de Jinkeng Dazhai Village Red Yau Terraces. .

Boottocht Guilin naar Yangshuo

De boottocht van Guiling naar Yangshuo op een soort chinese ark is heel apart. De rivier Li slingert zich tussen het karstgebergte door, dat hier bestaat uit hoge uitstulpingen, een soort dromedarisbulten. Kleine bootjes met 1 of 2 chinezen erop enteren onze boot en bieden hun toeristische koopwaar aan. Ook komen vissersbootjes langszij aan de achterkant van onze boot waar het kombuisgedeelte is. Vis wordt ingekocht en geserveerd aan ons: krabetjes, kleine garnalen, slangenwijn en noem maar op. Maar gelukkig ook rundvlees, noedels en groenten, dus we krijgen genoeg eten binnen. Bovenop het schip genieten we van het schouwspel rondom ons: waterbuffels die in het water staan, kinderen die langs de kant zwemmen, vissers met hun hengels en spiezen, en bamboe-bootjes die toeristen vervoeren. En natuurlijk het natuurschoon van de bergen rondom je.

Yangshuo

Yangshua is een erg klein, maar wel heel erg toerisch dorpje. We verblijven in het fraaie hotel Paradise Yangshuo, en dit is een prima rustige oase vlakbij de hektiek van de drukke Weststreet, het domein waar de toeristen (en dus de veelheid aan winkels) zijn. Een echte aanrader is hier s’avonds een bezoek aan het openluchttheater Impressions, waar we met een soort open golfkar naartoe rijden. Het decor voor de ruim 1.200 bezoekers wordt gevormd door het karstgebergte dat fraai verlicht is, terwijl het podium het meer is waar zo’n honderd vissersbootjes op varen. In totaal doen er maar liefst 600 personen mee aan dit spektakel. Want dat is het !

Hong Kong

De laatste dagen van de vakantie verblijven we in Hong Kong, waar we op onze hotelkamer op de 22e verdieping een schitterend  uitzicht hebben op de skyline van Hong Kong Island. Met al die wolkenkrabbers lijkt het net New York, het ene gebouw is nog hoger dan het andere. Op het hoogste punt van de stad, Victoria Peak heb je hier een mooi uitzicht over. We varen in Victoria Harbour door het vissersdorp in het midden van de haven, en uiteraard behoort in Hong Kong shoppen ook tot de activiteiten. Nergens hebben we zoveel winkels bij elkaar gezien als in en rond de shoopinggalerijen. Een mooie afsluiting van een schitterende reis !!

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !   

       

Reisverslag Download reis_china_2007.doc