Golfen in China (2007)

 

Reisinspiratie: Een middag golfen op de Dali Stone Mountain Golfcourse (Zuid-China) als onderdeel van de rondreis met Anja door China in september 2007.

Dali Stone Mountain Golf

De Dali Stone Mountain Golfclub ligt, zoals verwacht, ingebed op de berghellingen, en wel die van het Canshan-gebergte. Men is er continue aan het bouwen en aan het voorbereiden op de verwachte toeristenstroom. Dali ligt in het zuiden van China, en met name vanuit Hong Kong heeft men al veel golfers ontvangen. Het golfen is hier trouwens niet zo goedkoop als verwacht. Naast een pittige greenfee betaal je ook bij voor het huren van clubs en zelfs Anja moet als niet-golfer bijbetalen om mee te gaan.

Chinese caddy

Maar naast een electrische golfwagen is in de prijs ook een Chinese caddy inbegrepen. Onze caddy gaat achterop de golfcar staan en geeft aan hoe we rijden moeten naar de volgende hole (ook wel handig), waar de waterhindernissen en bunkers zijn. Ook weet zij in chinese handgebaren prima aan te geven op hoeveel meter afstand de bal van de hole ligt (de afstanden worden in de baan aangegeven in yards). Daarnaast draagt ze de gekozen golfclubs en maakt ze de bal op de green schoon. Kortom, een echte caddy zoals je dat ook bij golfwedstrijden ziet !

Bergbaan

Het is een lastige baan met veel schuine slagen vanaf de berghellingen, iets wat in Nederland een stuk minder voorkomt. En ook de bunkers hebben een grof korrelig zand met steentjes erin. Maar het ergste zijn de greens. Naast het feit dat ze heel snel zijn, zijn ze moeilijk te lezen en lopen ze continue schuin. Bij een putt van 8 meter schuin omhoog, stopte de bal op een halve meter voor de hole, om vervolgens op 15 meter van de hole (net op het randje van de afgrond) te stoppen….. en ik was met twee slagen op de green op deze par 4 hole ! Maar het uitzicht op de typisch Chinese tempels, het nabij gelegen Erhai-meer en de toppen van het Cangshan-gebergte vergoeden veel !!