Verenigde Staten (2007): Zakenreis HQ Microsoft

 

Reisinspiratie: Zakentrip van drie dagen naar het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond als vertegenwoordiger van Evident Interactive in oktober 2007.

Microsoft-trip

Vanuit Nederland vliegen 25 partners en 5 Microsoftmedewerkers met de Airbus A330-200 van NorthWest Airlines de 7.835 kilometer van Amsterdam Schiphol naar Seattle Tacoma International Airport, om op het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond de Search-training mee te maken. Uitvalsbasis is The Westin Hotel in het plaatsje Bellevue, een zeer fraai hotel met heerlijke bedden. Zeer luxe bussen (leren banken, fltscreens, etc) brengen ons gedurende deze twee dagen naar The Microsoft Executive Briefing Center, gelegen aan de rand van Seattle op de Microsoft-campus middenin de bossen.

The Microsoft Executive Briefing Center

Het Microsoft Executive Briefing Center in Redmond is de plek waar de Search-training plaatsvindt. Dit centrum is niet alleen super ingericht met geavanceerde hulpmiddelen voor de diverse presentaties over Search, ook is hier The Microsoft Center for Information Work. Hier krijgen we een demo van zowel het kantoor als het huis van de toekomst zoals Microsoft deze ziet in de (nabije) toekomst. Erg leuk en interessant om mee te maken, vooral de rol die de zaktelefoon in de huiskamer krijgt. Zo-ie-zo is het interessant om te horen in welke omvang en op welke gebieden Microsoft Research zich bezighoudt in een vooruitblik in de komende 3 tot 10 jaar.

Seattle

Op de laatste dag dineren we in het trendy restaurant annex wijnhuis Purple, gelegen in downtown Seattle. Veel glas en centraal in het midden van het pand een grote kolom vol met wijnflessen welke tot het dak lijken op te stapelen. Niet alleen de wijn is er prima, ook de veelheid aan speciaal opgediende gerechten gaat er prima in. Op de terugweg met de bus valt op hoe stijl sommige wegen zijn in Seattle, en ook de ligging rondom het water doet de stad aan San Fransisco denken. Alles is breed opgezet en er wordt volop gebouwd, met als belangrijkste werkgevers de vliegtuigfabrikant Boeing en natuurlijk…Microsoft.