Golfen op Cyprus (2008)

 

Reisinspiratie: Dagje golfen tijdens de twaalf-daagse rondreis met Anja op Cyprus in april 2008.

Secret Valley Golf Club

Ik heb om 11.50 uur een tee-off geregeld, en de 40 kilometer vanaf Paphos gaat voornamelijk over de snelweg. Het Secret Valley Golf Resort ligt ingeklemd tussen drie bergruggen en in de vallei is een zeer fraaie golfbaan gecreeerd. Het is er zeer warm (boven de 30 graden) en af en toe een windje zorgt voor enige verkoeling. Het is wel even wennen met de harde ondergrond en de schuine liggingen. Uitdaging genoeg !

Flightgenoten

Anja bestuurt onze buggy, en de flight bestaat verder uit twee gepensioneerde Ieren (broers) waarvan er een al 30 jaar op Cyprus verblijft. Ze kunnen best een balletje slaan en zijn duidelijk meer gewend aan de harde ondergrond van de baan. Het is een onderhoudend gezelschap, bovendien kennen ze de baan al en weten ze waar je de bal dus niet heen moet slaan. Waar de bal dan meestal toch in de buurt komt ! !

Woestijnlandschap

De baan is erg fraai en fel gekleurde struiken en bomen vallen erg op in een soort woestijnlandschap. En de vele cactussen en andere woestijnplanten versterken dit effect. De rotsen hebben prachtige kleurschakeringen en ook de waterpartijen zorgen voor een perfect schouwspel. Maar na 5 uur golfen zijn we blij dat we een pilsje kunnen drinken in het clubhuis !

Klik hier voor nog meer reisinspiratie !