Jacques ziet Abraham (2008)

17 juni 2008: Jacques wordt 50 jaar en dat gaat niet ongezien voorbij. Niet bij het thuisfront en ook niet op zijn werk bij Evident Interactive !

Abraham thuis

Daar staat ie dan: een 4 meter hoge Abraham. Anja heeft deze opblaaspop geregeld en samen met buurman Roel is ze al om 06.15 uur aan de slag om de Abraham voor het huis te plaatsen. Gelukkig zit er een compressor bij, want met een luchtbeddenpomp is het geen doen. Nog even met een paar touwen vastzetten, en Abraham Jacques staat goed verankerd naast het huis. Gedurende de dag heeft de pop uiteraard veel bekijks, en voor iedereen is het duidelijk dat Jacques vandaag 50 jaar jong/oud geworden is. En dat hij Abraham gezien heeft staat ook buiten kijf ! Gedurende de dag komen er allemaal leuke reacties binnen, maar gelukkig niet dat de Abraham op Jacques lijkt !

Surprise-lunch op het werk

Op het werk bij Evident Interactive word ik rond lunchtijd naar buiten geleid, waar zo’n 50 aanwezige collega’s naast het Evident-pand aan lange tafels het “lang zal hij leven” inzetten. Lekker in het zonnetje is een buitenlunch voorbereid met chroisants, broodjes, salades, zalm, kibbelingen en zoute haring. En een zeer grote slagroomtaart met een gephotoshopte Abraham-Jacques erop liet aan duidelijkheid niets te wensen over: Jacques is 50 geworden en dat moet gevierd worden !

Met Sinterklaas op bezoek

En er komt nog een oude man op het feestje: Sinterklaas zelf !! Hulp-sinterklaas Jacques wordt door hem toegesproken en enkele anecdotes worden ter sprake gebracht. En als Sinterklaas er is wordt er natuurlijk ook gezongen. Een speciaal gecomponeerd liedje wordt door alle aanwezigen luid en duidelijk meegezongen, onder muzikale begeleiding met de gitaar van Sinterklaas Herbert en het begeleidingskoor Tina en Jesse.

Groot feest

De zaterdag erop wordt er thuis een groot feest gehouden. De 55 aanwezigen verspreiden zich in de woonkamer, (bij)keuken, garage en twee buitententen, om zich tegoed te doen aan de drank en het warm/koude buffert. De buurt en de familie hebben nog een liedje voorbereid, en Jacques krijgt een speciale bokaal overhandigd voor 50 jaar op een positieve wijze deelnemen aan de samenleving.

Met slechts 1 (Oranje) dieptepunt

Aangezien het feest gehouden wordt op de avond van de kwartfinale van het EK, en Nederland tegen Rusland uitkomt, wordt een groot scherm in de kamer gezet en het publiek voor de wedstrijd door Jacques opgewarmd met voetballiederen op de accordeon. Maar helaas, het mocht niet baten…..Nederland verliest met 3-1 en het spel is niet best. Maar niet getreurd, want het feest gaat tot in de vroege uurtjes door!!!