Sinterklaas bij Evident (2008)

Sinterklaas op bezoek bij de kinderen van Evident Interactive-collega’s in 2008.

Sinterklaas bij Evident Interactive

Voor de derde keer in het bestaan van Evident Interactive komt Sinterklaas op bezoek. De organisatie is dit jaar in handen van office-lady Lizette, en de Sint wordt dit jaar begeleidt door een drietal Zwarte Pieten : de AcrobatenPiet Gerda, KlunsPiet Jesse en HoofdPiet Roland. Tezamen met de Sint zorgt dit gezelschap ervoor dat zowel kinderen als collega’s zich prima vermaken.

Voor de collega’s van Evident

Met toeter en sirene zorgt Sinterklaas en zijn gevolg ervoor dat alle aanwezige Evidenters zich verzamelen in de kantine. Naast het toezingen van de Sint moeten natuurlijk een aantal personen naar voren komen. Zoals Hendri die vast mag oefenen voor het schoonmaken van de kantine, als voorbereiding op snowboard-avontuur. En de collega’s die in verwachting zijn, of net een uitbreiding in het gezin gekregen hebben. En natuurlijk Dennis, die maar liefst drie keer trouwde binnen een maand: in Venetië (voor het echt), in Nederland (voor de Nederlandse tak van de familie) en in Engeland (inderdaad, voor de Engelsen in zijn nieuwe familie). Dennis mocht het Gondelierskoor leiden dat ook toen uit volle borst meezong.

Voor twee Pieten

Helaas gaan twee van de Zwarte Pieten Sinterklaas verlaten, en de goedheiligman vond dat dit niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Hij had daarom een speciaal liedje gecomponeerd dat onder begeleiding van Sint’s accordeon (die was er toch vanwege het Gondelierskoor) door alle aanwezige Evidenters ten gehore werd gebracht. ProjectenPiet Gerda en NazorgPiet Jesse werden stil van en hun zwarte gezicht werd eerst een beetje bleek, maar daarna sprongen ze weer huppelend rond. Pieten, bedankt !!

En natuurlijk voor de kinderen van de collega’s

Rond vier uur verzamelen de kinderen met hun ouders zich boven in de workshopruimte. Nadat hoedjes gemaakt zijn komt Agnelet met de grote brief die zij ontvangen heeft van de Sint. Daarin leest zij voor dat er twee Pieten weg zijn, en je raadt al waar deze plotseling opduiken…. Plotseling klinkt er een sirene en komt Sinterklaas en de HoofdPiet via de lift naar boven. Uiteraard wordt er veel gezongen, heeft de Sint voor ieder kind een woordje met cadeautje, en maken de Pieten er weer een zootje van. Tot slot staan er frietjes en ander lekkers klaar in de kantine, waarna er nog lange tijd gegeten, gedanst en op groene Evident-kussens gesprongen wordt. Kortom, iedereen heeft zich wel vermaakt…. Lizette, bedankt voor de organisatie !!