Sinterklaas weer bij Evident Interactive (2009)

Sinterklaas op bezoek bij de kinderen van Evident Interactive-collega’s in 2009.

Sinterklaas bij Evident Interactive

Voor de vierde keer in het bestaan van Evident Interactive komt Sinterklaas op bezoek. De organisatie is wederom in handen van office-lady Lizette, en de Zwarte Pieten zijn dit keer de Zielepiet Roland, EHBO-piet Paul en de lieve kleine assist-Piet Veerle (dochter van Paul). Het is dat Paul’s tweede dochter ziek geworden is, anders had de Sint nog nooit zoveel Pieten gehad. 

Voor de collega’s van Evident

Volgens traditie zorgt Sinterklaas en zijn gevolg met de toeter en sirene ervoor dat alle aanwezige Evidenters zich verzamelen in de kantine. En ook nu moeten een aantal collega’s eraan geloven. Zoals Rob, de enige CLS-er die geen Zwarte Piet wilde spelen en alsnog ingewijd wordt. En het projectteam dat ervoor gezorgd heeft dat Hogeschool Utrecht een puike nieuwe website gekregen heeft, die ook nog eens tot Website of the Year 2009 voor Onderwijs benoemd werd. Frank mag zijn auto-ongelijk nog een keer samen met de Pieten in scene zetten, en tot slot bewijst Leonie dat haar salestraining succesvol was door de staf weer aan Sinterklaas te verkopen. 

Olivier en Josefien

Helaas kunnen twee kindjes niet aanwezig zijn, want Olivier Garcia (3 jaar) heeft de avond ervoor een bilndedarmontsteking-operatie ondergaan. En daarom kan ook zijn grote zus Josefien (5 jaar) niet bij Sint aanwezig zijn. Maar niet voor niets is Evident een internetbedrijf, en snel wordt een webcam geplaatst en live op internet gezet. En zo kunnen alle kinderen samen met Sinterklaas en alle Pieten naar Josefien zwaaien en kan Josefien alles zien. En natuurlijk gaan hun kadootjes ook snel richting Amsterdam !

En voor de kinderen van de collega’s

Om vier uur verzamelen de kinderen met hun ouders zich boven in de workshopruimte. Nadat een voor een de Pieten in opwachting maken, is het grote wachten natuurlijk op Sinterklaas. De Pietenfluitjes hebben hun gewenste effect, en 23 kinderen verwelkomen Sinterklaas met hun gezang. Vol spanning worden zij per gezin naar voren gehaald en heeft Sinterklaas voor iedereen een woordje…en natuurlijk een kadootje. De Pieten doen de raarste kapiolen en de kinderen genieten er met volle teugen van. Tot slot staan er frietjes in de kantine en zijn na afloop ook de groene Evident-kussens weer populair om op te springen en te duiken. De kadootjes zijn tenslotte binnen en de spanning is eraf !!