Duitsland (2010): Zwemmen in Gera

 

Reisinspiratie: Internationale Masterzwemmen in het Duitse Gera, de zusterstad van Arnhem, op 13 en 14 maart 2010.


14e Internationale GERA Masters

Onze masterzwemgroep van ESCA Arnhem is door de Arnhemse zusterstad Gera uitgenodigd om deel te nemen aan de 14e Internationale GERA Masters Schwimmwettkampfe. Vrijdags vertrekken 11 zwemmers en de voorzitter van ESCA Recreatiezwemmen naar het 570 kilometer verderopgelegen stadje in de deelstaat Thuringen, vlak bij Dresden en de Tjechische grens. Een gezellige en enthousiaste groep, bestaande uit 7 vrouwen (Margriet, Gonny, Anja, Denise, Ellis, Janny en Anke) en 5 mannen (Hans, Jacques, Alex, Ronald en Wim). We zullen die andere zwemmers eens even een poepie laten ruiken !

 

Gera

Gera is een klein stadje in de voormalige DDR, en in het oude gedeelte van de stad kun je het hoog gelegen Bergfrieds Schloss Ostersteun niet missen. Ook de rivier de Elster bepaalt voor een belangrijk deel de loop van de stad. Je hebt niet echt het gevoel dat je in de voormalige DDR zit. Totdat je vanaf het slot over de stad uitkijkt en de grote grauwe woonflats toch wel gezichtsbepalend zijn. Ons Pentahotel ligt op 300 meter van het zwembad, dus ideaal gelegen en ook nog eens een super hotel ! Een goede uitvalsbasis dus.

 

De Master wedstrijden

 Het zwembad is zeer fraai. Een groot 50-meter bad, met tijdwaarneming zoals het hoort bij internationale zwemkampioenschappen. Iets dat wij als zwemmers duidelijk niet gewend zijn. De zaterdag en zondag verblijven we grotendeels in het zwemcomplex en moedigen we onze zwemmers aan als ze in het water liggen. En niet zonder resultaat: maar liefst 12 medailles worden veroverd ! Helaas zijn het alleen de dames die op het podium staan: Margriet 5 x, Gonny 3 x, Janny 2 x en Anja 1 x. En de damesestafetteploeg natuurlijk. De competitie bij de heren was iets zwaarder met veel meer deelnemers die ook nog eens erg snel zwommen. Maar als ondersteuning voor de dames, zowel in het zwembad als op de feestavond, waren de heren best wel zeer nuttig. Oh ja, en ook voor het rijden natuurlijk.

 

Ontspanning

Het gaat natuurlijk om het zwemmen, maar zeker ook om de gezelligheid. De feestavond op zaterdag bestaat uit een diner met aansluitende discotheek. Hoewel de discjocky niet echt uitstraalt er plezier in te hebben, maken wij Hollanders er een dolle boel van. Een feestavond waar nog menig zwemmer over napraat. De laatste avond eten we als groep weer in restaurant Markt 1, en ook hebben we het organisatiecommittee uit Gera uitgenodigd. Ook nu wordt het weer erg gezellig, en het is maar goed dat we in een aparte ruimte zitten, want het aantal lachsalvo’s is niet bij te houden: zowel qua aantal als ook qua geluidsintensiteit. Kortom, een heel gezellig (en succesvol) zwemweekend in een gastvrije stad met een heel gezellige groep. Wat wil je nog meer !

  Klik HIER voor alle foto’s !!