Denemarken (2010): Sitecore congres Kopenhagen

 

Reisinspiratie: City-trip naar Kopenhagen in mei 2010 voor deelname aan het DreamCore 2010-congres van Sitecore.


Onderweg

Als afgevaardigde van Evident Interactive neem ik deel aan het DreamCore-congres van de Deense content management (CMS) leverancier Sitecore. Met AirBerlin is de vlucht van Dusseldorf naar Kopenhagen iets meer dan een uur, en de aansluitende trein van het vliegveld naar het centraal station van Kopenhagen is niet veel meer dan 15 minuten. Het is nog vroeg in de avond en ik besluit te lopen naar het hotel. Zo kan ik al een blik werpen op het pretpark Tivoli, het paleis van prinses Margarethe en het beursgebouw. Hotel 71 Nyhavn ligt aan uitgangswijk Nyhavn en op drie minuten lopen van congreslocatie Odd Fellow Palaeet.

Sitecore Dreamcore 2010

Het eerst congres van Sitecore wordt gehouden in het fraaie Odd Fellow Palaeet, voormalig onderdeel van het paleis en nu in gebruik als concertgebouw. Partners vanuit Europa komen hier samen om te horen wat de toekomstige produkt-ontwikkelingen van Sitecore zijn, maar zeker ook om te netwerken met elkaar. Oude contacten met Sitecore-medewerkers worden hernieuwd, nieuwe contacten worden gelegd. Niet alleen met Sitecore, maar ook met partners uit Nederland en het buitenland. In totaal zijn er 220 congresdeelnemers, vele presentaties op zowel business als technisch gebied, in een fraaie locatie met zonnig weer in de grote tuin. Wat wil je eigenlijk nog meer !  

Kopenhagen

Na afloop van het congres is er nog tijd om Kopenhagen te bezichtigen. Het vliegtuig vertrekt pas om 20.00 uur en het weer is schitterend, dus loop ik naar een aantal toeristische trekpleisters. Natuurlijk de haven met z’n fraaie driemasters, en aan het water natuurlijk ook het symbool van Kopenhagen: de zeemeermin. Die overigens alleen via een webcam te zien is, want hij is uitgeleend aan een beurs in Tokyo. Daarna loop ik terug via het paleis van koningin Margaretha II, met de wisseling van de wacht, en de fraaie kerk Marmerkerk, voordat ik m’n koffers ophaal in het hotel. Met de hop-on-hop-off bus krijg is een goed overzicht van de stad Kopenhagen. 

Tivoli

De grootste trekpleister van Kopenhagen is het pretpark Tivoli. Op deze zonnige dag is het er erg druk, en het verbaasd me hoe gemoedelijk het park erbij ligt. Middenin de stad en vlakbij het station ligt het park dat voor jong en oud z’n vertier biedt. Het park is knus en niet grootschalig opgezet, maar is wel een combinatie van de Efteling en moderne (en hoge) rollercoasters. Overal zie je de mensen genieten op deze zomerse dag. Helaas heb ik geen tijd om het park persoonlijk te ervaren, maar ook van achter de hekken is de aantrekkingskracht groot ! Op een standbeeld voor de ingang van het park kijkt de schrijver Hans Christian Andersen van zijn sokkel naar het park en weet dat het goed is !

Klik hier voor nog meer  reisinspiratie !