Amsterdam per boot (2010)

Reisinspiratie: Sales-uitje van Evident Interactive in juni 2010, per boot door de Amsterdamse grachten.

Sales-uitje

De teams van sales en marketing van Evident Interactive hebben een uitje ingepland. Mascha, Leonie, Barbara, Gijs, Herbert, Ferry, Jeroen en Jacques vertrekken eind van de middag richting Amsterdam voor een activiteit waarbij een beetje redelijk weer vereist is. In ieder geval geen harde regen en onweer. En de voorspellingen geven aan dat alle opties nog mogelijk zijn …..  Gastheer vandaag is collega Gijs, en bij zijn fraaie woonboot in Amsterdam Oud-Zuid, vlakbij het Olympisch Stadion, verzamelen we ons voor een hapje en een drankje. Na het afscheid nemen van Lieke en de kinderen Josephine en Olivier zetten we de proviant in de boot waarmee we naar Amsterdam gaan varen. Nog even een check op de buienradar geeft aan dat het qua weer nog alle kanten op kan gaan, maar daar laten we ons niet door weerhouden !Schipper Gijs

 Gijs heeft een fraaie stalen, 6 meter lange sloep waar een man of tien in kunnen. Langs de woonboten varen we richting de sluis, en nadat de sluiswachter ons eindelijk gespot heeft zetten we koers naar de Amsterdamse grachten. Een klein uurtje varen we langs vele bezienswaardigheden langs de vaarroute, en Gijs vertelt ons de achterliggende details hierover. Het begint ietsje te druppen, maar dat mag geen naam hebben., en het zonnetje schijnt zelfs als we het restaurant bereiken.


Eten aan het water

Restaurant Amstelhaven ligt aan het water en dus kunnen we de boot aan de kade aanmeren. Vlakbij de open terrasdeuren, met uitzicht op de Amstel en tegenover het Amstelhotel, staat onze gereserveerde tafel. Het eten is prima verzorgd en smaakt bovenal erg goed, en de stemming is lekker uitgelaten. Tussen de gangen door staan we lekker op de vlonders aan het water, en geniet van het waterige zonnetje.

De grachten by night

Rond half tien begint het wat donkerder te worden en varen we verder met de boot. Gijs weet elke gracht in Amsterdam te vinden en er ook wat over te vertellen, en zo genieten we van de fraaie koopmanshuizen, de verschillende kerken, en de fraai verlichte bruggen over de grachten.

 

Ook varen we het Ij op, richting het groenverlichte museum Nemo, en bekijken het nagemaakte VOC-schip van onderaf. Best wel indrukwekkend groot zo van dichtbij ! Het wordt steeds donkerder als we de Prinsengracht opvaren, en is het tijd om de accordeon van stal te halen. De Amsterdamse tranentrekkers en shanti-liedjes schallen over het water, en het is de vraag of de bewoners van de woonboten dat om 23.30 uur waarderen. Maar goed, uiteindelijk keert de rust weer en na nog een uurtje varen leggen we weer aan bij de woonboot van Gijs. Een echt top-uitje, en voor herhaling vatbaar !